Print

Kempense Zalighedenroute

De Achtzalighedenroute van de provincie Antwerpen heeft een schitterend nieuw jasje gekregen. Het resultaat mag er zijn: een mooie tocht langs de knooppunten met beleving onderweg. Op fraaie borden staat een woordje uitleg die wordt uitgebreid met geluidsfragmenten die je kunt afspelen op je smartphone of tablet via QR-codes.

Statige dames- en herenbomen vertellen je hun verhaal.

Er is veel aandacht voor de geschiedenis van de zes gemeenten waar de route doorheen slingert: de bossen, de legendes, het Kempisch kanaal, de steenbakkerijen, de linde van Zoersel… In Rijkevorsel staat het infobord ter hoogte van het voormalig woonhuis van Aster Berkhof, Sint-Jozef 42. Je kunt daar ook vertrekken voor de fietsroute die 53 km lang is. Onze boom vertelt over het leven rond de steenfabrieken, de mosselsloep die vroeger elke week aanmeerde, de bijnamen in Sint-Jozef en over Lowieke Van den Bergh (Aster Berkhof) die naast hem zat te lezen of te studeren.

De nieuwe fietsroute ‘de Kempense Zalighedenroute’ is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten Beerse, Lille, Malle, Rijkevorsel, Vosselaar en Zoersel. Op 22 april werd de route officieel geopend in Beerse.

Een infobrochure kan afgehaald worden aan de infobalie in het gemeentehuis. Hieronder kun je een digitale versie downloaden.