Print

Een nieuw dienstgebouw voor het kerkhof in het centrum

Nieuwsbericht 23 juni 2021

Vandaag is het nieuwe dienstgebouw van het kerkhof in het centrum van Rijkevorsel officieel ingehuldigd. De inhuldiging is reeds een aantal keren uitgesteld als gevolg van de coronapandemie.

In dit bijzondere gebouw zijn de nodige faciliteiten beschikbaar voor zowel het personeel als de bezoekers van het kerkhof. Het gebouw is in eigen beheer geplaatst en voorzien van de nieuwste snufjes op vlak van energie.

Wat maakt dit gebouw zo bijzonder?

Er is een ruim en publiek toegankelijk toilet dat ook voorzien is voor mindervaliden.

Verder zijn er tal van zaken beschikbaar voor het personeel. De werkmannen en -vrouwen beschikken over een volledig nieuwe keuken en refter, een gloednieuwe sanitaire ruimte en douche waar ze zich kunnen opfrissen. Machines en materiaal kunnen hersteld en gestockeerd worden in een ruime werkplaats of in het magazijn, en er is een fietsenstalling gemaakt met de voorziening om elektrische fietsen op te laden.

Er is gewerkt met uitstekende thermische isolatie, dit zowel voor het dak, de vloer en de muren. Voor de ramen is geopteerd voor een zeer goede isolerende beglazing en een hedendaags ventilatiesysteem. Verder is er een groendak aangelegd en zijn er zonnepanelen geplaatst. Er is ook gekeken naar het budget. Zo werd het oude glasraam behouden en de gevelstenen van de voormalige steenbakkerij ‘t Sas zijn voor een deel gerecupereerd, wat het extra speciaal maakt.

Gedenkmonument

Tot slot is er een gedenkmonument geplaatst ter nagedachtenis van alle inwoners uit Rijkevorsel die ons hebben moeten verlaten omwille van de corona-epidemie.

Op de gedenkplaat, die gemaakt is uit cortenstaal, worden ook de mensen uit de zorgsector bedankt. Zij hebben immers maanden aan een stuk het beste van zichzelf gegeven.