Print

Bedrijven vlot bereikbaar dankzij nieuwe bewegwijzering

nieuwsbericht 3 oktober 2018

De bewegwijzering naar de bedrijventerreinen in Rijkevorsel werd onlangs opgefrist met een duidelijke en herkenbare vormgeving. Dankzij de nieuwe wegwijzers en overzichtsborden langsheen de invalswegen en gekleurde totempalen voor de deur van de bedrijven is de bereikbaarheid van de Rijkevorselse bedrijven naar de klanten en leveranciers danig verbeterd.

Vlotte bereikbaarheid van een onderneming is in de eerste plaats een zaak van het vlot terugvinden van de bedrijfslocatie. Zowel naar leveranciers als (internationale) bezoekers is het belangrijk dat hen duidelijk de weg wordt gewezen naar de juiste locatie in de juiste industriezone.

De reeds aanwezige bewegwijzering in Rijkevorsel was verouderd en niet voor alle zones hetzelfde. Met het nieuwe uniforme systeem dat geplaatst werd, is het de bedoeling dat bestuurders vlotter en zonder zoeken op hun bestemming geraken.

Voor de realisatie van dit project werd eerst een voorstudie uitgewerkt en op basis hiervan besliste het bestuur om de bedrijventerreinen Noord, Zuid, Zuiderdijk en De Meiren te bewegwijzeren. Hiervoor werden er in eerste instantie door het lokaal bestuur op de invalswegen wegwijzers en (gekleurde) overzichtsborden geplaatst. Vervolgens werd aan de ondernemingen de mogelijkheid geboden tot aankoop van een gekleurde totem die de naam en adresgegevens van het bedrijf bevat. Zo is het voor bezoekers in één oogopslag duidelijk in welke straat en bij welk bedrijf ze zich bevinden.

Geïnteresseerde bedrijven die ook een totempaal wensen, kunnen hiervoor contact opnemen met de dienst lokale economie op het nummer 03 340 00 30 of via economie@rijkevorsel.be.