Print

Historisch moment voor Rijkevorsel: sportcentrum De Valk definitief in handen van de gemeente

nieuwsbericht 8 januari 2018

Eind augustus 2017 keurde de gemeenteraad de verkoopovereenkomst voor sportcentrum De Valk goed. Op maandag 8 januari 2018 is de notariële verkoopakte in het bijzijn van het lokaal bestuur van Rijkevorsel en de vorige eigenaar voorgelezen en getekend. Vanaf nu is het sportcentrum dus definitief eigendom van de gemeente.

De gemeente heeft de voorbije weken reeds de nodige voorbereidingen getroffen voor de op stapel staande verfraaiings- en herstellingswerken in De Valk. In 2018 worden deze werken uitgevoerd in diverse fases. Met deze werken wil de gemeente het comfort van de sporters verhogen en de veiligheid van het gebouw verbeteren. Het bestuur hoopt echter op begrip van de sporters en de supporters voor de hinder die de werkzaamheden onvermijdelijk met zich zullen meebrengen.
De sporthal blijft toegankelijk tijdens de duur van de werkzaamheden.

Het betreft aanpassingswerken aan de verwarming, verluchting en elektriciteit, vernieuwing van het sanitair, schilder- en schrijnwerken, werken ter verbetering van de brandveiligheid, onderhoudswerken van het groen en de installatie van een toegangscontrolesysteem. Deze opfrissing moet ervoor zorgen dat de sporthal nog minstens enkele jaren dienst kan doen. Ondertussen zal de gemeente in overleg met alle betrokken partijen nagaan welke noden er zijn voor de toekomst.

Wie een sportveld of zaal willen huren, dient contact op te nemen met het evenementenloket van de gemeente via evenementen@rijkevorsel.be of telefonisch via het nummer 03 340 00 53.