Print

Boekstart

Ook peuters en kleuters houden van boeken! En daarom is er Boekstart.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen. Want wat je vroeg leert, leer je immers voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door baby’s en peuters vroeg te laten kennismaken met boeken, geef je hen een vliegende start.

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter en zijn vaker lid van een bibliotheek. Samen in een boekje kijken versterkt de band tussen ouder en kind. Het is goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Voorlezen is meer dan lezen alleen. Voorlezen aan een baby of peuter is vooral praten bij de prenten. Of een liedje zingen, een versje vertellen, samen spelen met een boek... Ook in de Leo Pleysierbibliotheek is er een ruim aanbod voor de allerkleinsten. We hebben een mooie collectie boekjes die tegen een stootje kunnen: stoffen voelboekjes, badboekjes, knisperboekjes, stevige kartonnen boeken met flapjes, geluidjes of kijkgaatjes. De boekjes worden na elke uitleen gereinigd.

Kom samen met je peuter of kleuter naar de Leo Pleysierbibliotheek en laat je kind luisteren, voelen, kijken, beleven en via boeken en verhalen de wereld ontdekken!