Print

Aanvraag inname openbaar domein via webformulier

Nieuwsbericht 8 april 2021

Als je openbaar domein inneemt voor verbouwingswerken of bij een verhuis moet je hiervoor steeds een aanvraag indienen. Openbaar domein gaat over de rijbaan of een gedeelte ervan, maar ook een parkeerstrook, het fietspad, het trottoir, de berm, een plein, … valt hieronder.

We vragen je om de aanvraag tijdig in te dienen. Indien je voor de inname geen aanvraag indient, riskeer je een GAS-boete tot max. € 350.

Vul je aanvraag gemakkelijk online in

We stellen vast dat er nog steeds te weinig aanvragen worden ingediend. In 70 % van de aanvragen wordt bovendien ook de termijn niet gerespecteerd. Daarom is er nu een handig webformulier opgesteld om deze aanvragen snel en gemakkelijk in orde te brengen. Klik hier om het formulier in te vullen.

Wat wil je aanvragen?

Via het formulier kun je drie soorten aanvragen indienen:

  • Parkeerverbod: minstens 10 dagen voor aanvang van de inname.
  • Signalisatievergunning: inname openbaar domein zonder afsluiten openbaar domein en zonder omleiding, minstens 14 dagen voor aanvang van de inname.
  • Tijdelijk politiereglement: inname openbaar domein met afsluiten openbaar domein en/of omleiding, minstens 20 dagen voor aanvang van de inname.

Na het indienen van de aanvraag krijg je zonder tegenbericht de vergunning binnen enkele werkdagen bezorgd via e-mail.

Parkeerverbodsborden en/of signalisatie

Enkel bij een verhuis kun je parkeerverbodsborden gratis afhalen tijdens de openingsuren op het recyclagepark, en dit op vertoon van de goedgekeurde signalisatievergunning. Hiervoor dien je twee adressen door te geven: het huidige en het toekomstig adres. Voor alle andere werkzaamheden dien je als aanvrager zelf te voorzien in de signalisatie. De parkeerverbodsborden moeten 24 uur voor de aanvang van de inname geplaatst zijn. Alle verkeerstekens moet je verwijderen zodra de werkzaamheden of verhuiswerken beëindigd zijn.

Hinder in kaart

Om op de hoogte te blijven van de innames in jouw buurt kun je de pagina www.rijkevorsel.be/hinderinkaart raadplegen. Hier vind je onder andere ook hinder terug door wegwerkzaamheden of door evenementen als markten, wielerwedstrijden, .... Ook in de 2310-app hebben we een knop 'Hinder in kaart' voorzien, zodat je deze info steeds bij de hand hebt.

Meer info

Alle informatie omtrent inname openbaar domein vind je terug op deze pagina. Je kunt ook contact opnemen met de dienst mobiliteit via mobiliteit@rijkevorsel.be of bel naar 03 340 00 20.