Print

Leerlingen van Het Kompas planten houtkant aan

Nieuwsbericht 28 november 2019

De medewerkers van de gemeentelijke groendienst van Rijkevorsel kregen op donderdag 28 november de hulp van 34 enthousiaste leerlingen van het derde leerjaar van de Vrije Basisschool Het Kompas bij het aanplanten van een houtkant aan de Poelberg.

Knap werk van de leerlingen van Het Kompas!

Met stevige laarzen aan en uitgerust met een spade waren de leerlingen van juffrouw Brigitte (3A) en juffrouw Liesbeth (3B) klaar om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens de lessen hadden ze geleerd over houtkanten en welke positieve effecten deze hebben op de biodiversiteit.

Van de theorie naar de praktijk bleek een kleine stap, want het lokaal bestuur van Rijkevorsel had aan de Poelberg 150 planten (tier, hazelaar, wilde liguster, spork en hondsroos) voorzien om een nieuwe houtkant aan te planten. Met de hulp van de leerlingen werden deze in geen tijd in de grond gepoot, met als resultaat een houtkant van 50 m lang en 3,5 m breed. Als beloning voor al het harde werk kregen de leerlingen een welverdiend warme chocomelk aangeboden vanwege het lokaal bestuur.

Houtkant zorgt voor meer groen en een grotere biodiversiteit

De realisatie van de nieuwe houtkant past in de visie van het bestuur om de site van de Poelberg, waar o.a. het geboortebos, een speelpleintje en een rustplaats voor wandelaars en fietsers gelegen zijn, verder te vergroenen. Voor de aanplanting van de houtkant maakte de gemeente gebruik van vijf soorten inheemse en bijenvriendelijke planten. De houtkant moet zorgen voor een grotere biodiversiteit in het gebied. Bovendien fleurt de nieuwe houtkant het landschap ook op, wat de omgeving aantrekkelijker maakt voor de wandelaars en fietsers die er passeren.