Print

Een terugblik op het Sportgala 2020-2021

Nieuwsbericht 12 mei 2022

Vorige week ging het Sportgala 2020–2021 door in het gemeenschapscentrum. Deze editie gooide de Sportraad Rijkevorsel het traditionele concept van het Sportgala helemaal om. Kampioenen en unieke personen in het sportlandschap in Rijkevorsel werden op het gala in de kijker gezet. Nadien werd er nog gezellig nagekaart met een drankje en hapje.

Zeven mensen werden geëerd als unieke persoon in het sportlandschap van Rijkevorsel.

André Palmans – Cafévoetbalploeg Sport 82

Dit jaar bestaat de cafévoetbalclub Sport 82 al 40 jaar. André (den Dré) is al sinds het begin in Sport 82 onafgebroken speler en trainer in de club. Zelfs toen zijn zonen bij andere vriendenclubs begonnen te spelen, bleef André trouw aan Sport 82. Nu ook nog als ouderdomsdeken tussen de jeugd is hij steeds op de afspraak.

Dirk Geets

Dirk wandelde vorig jaar bijna meer dan 3 000 kilometer. Zo wandelde hij in het voorjaar de ‘Dodentocht van Rijkevorsel’. In zijn eentje stapte hij op één dag 100 km in eigen dorp en dit voor een goed doel.

Frans Fleerakkers (postuum)

Frans was als verzorger een monument in Rijkevorsel en ver daarbuiten. Hij schreef enkele boeken over de sportwereld in Rijkevorsel. Zijn familie was aanwezig op het Sportgala om samen Frans te eren.

Gust Driesen - Driesenbikers

Zonder zelf een groot sportman te zijn, zet Gust al jarenlang anderen aan om op de fiets te springen door gesponsorde wielerkledij aan te bieden. In 2015 besloot hij om zelf ook te gaan fietsen. Intussen is hij de trekker en bezieler van de Driesenbikers. Naast wekelijks fietsen betrekt hij de groep ook in zijn sociaal engagement, o.a. de Truckrun. Een fietsgroep met dat ietsje meer.

Jos Laureys – Rijkevorselse Wielertoeristen RWT

Jos is het oudste lid van de Rijkevorselse Wielertoeristen. Hij is 90 jaar. Maar dat houdt hem niet tegen om nog wekelijks drie à vier keer te fietsen en zo ongeveer 350 km per week af te leggen. Sporten is gezond en Jos is hier het levende bewijs van.

Roger Kemland – KFC Zwarte Leeuw (postuum)

Roger was de voorbije jaren ondervoorzitter van KFC Zwarte Leeuw maar dat is een titel die de lading niet dekt. Hij was vroeger ook speler, trainer, technisch directeur en de laatste jaren ook zeer actief in de jeugdwerking. Roger was één van ‘de’ gezichten van Zwarte Leeuw. Zijn bijdrage voor de club is van onschatbare waarde geweest.

Willy Fransen – KFC Zwarte Leeuw (postuum)

Willy was jarenlang voorzitter van KFC Zwarte Leeuw en heeft de leiding over de club genomen in een zeer zeer woelige periode. Hij heeft de club terug financieel gezond gemaakt en ervoor gezorgd dat ze op een solide en gestructureerde manier konden verdergaan. Willy had het Leeuwenhart en zijn bijdrage voor de club de voorbije decennia is van onschatbare waarde.

 

Alle kampioenen, unieke personen en familie kregen een aandenken mee naar huis.

Graag wil de sportraad Rijkevorsel alle sporters, de sportclubs en het lokaal bestuur bedanken voor de aanwezigheid en de hulp bij de organisatie van het Sportgala 2020 – 2021.

(foto's Dirk Geets)

Meer foto's vind je op de Facebookpagina van Sportraad Rijkevorsel en op de Instagrampagina 2310 Rijkevorsel.