Print

WZC Prinsenhof geselecteerd voor dementieproject 'Samen Mens'

Nieuwsbericht 21 september 2021

Woonzorgcentrum Prinsenhof is door het Agentschap Zorg en Gezondheid geselecteerd voor het project ‘Samen Mens’. Met dit begeleidingsproject wil men zorginstellingen uitdagen om na te denken over kwaliteitsvolle en persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie.

Van de 136 ingediende kandidaturen, selecteerde het Agentschap er 20. We zijn trots als woonzorgcentrum dat we hiermee aan de slag kunnen. Gedurende vijftien maanden wordt het woonzorgcentrum begeleid door het Expertisecentrum dementie Tandem te Turnhout.

Interne werkgroep

Als woonzorgcentrum zetten we al sterk in om mensen met dementie en hun omgeving zich thuis te laten voelen. Het WZC wil hier echter nog verder aan werken en in groeien. Aan de hand van de zes fundamenten van goede zorg gaat een interne werkgroep aan de slag om er voor te zorgen dat we nog verder groeien in het omgaan met mensen met dementie en dat dit ook naar buiten toe verder verspreid wordt. Hoe zorgen we ervoor dat mensen vrijheid krijgen maar hen toch ook beschermen, hoe spelen we nog mee in op de noden van de bewoner en hun familie, ...

'Os Kroam'

Op 20 september, een dag voor de Werelddag Dementie, reden we onze snoepkraam ‘os kroam’ weer binnen in het woonzorgcentrum. De geuren en smaken van het snoep doen bewoners teruggrijpen naar de tijd van vroeger. Samen haalden we vele herinneringen op en genoten van we van al dat lekkers.