Print

Rijkevorsel erkent de European Disability Card

Nieuwsbericht 17 januari 2022

Ook in deze tijden is het van groot belang dat al onze inwoners kunnen deelnemen aan het (lokale) vrijetijdsgebeuren. Om de kwetsbare doelgroepen hierin te ondersteunen, erkent het lokaal bestuur Rijkevorsel de European Disability Card.

Wat is de EDC-kaart?

De European Disability Card (EDC) is een Europees erkende kaart waarmee je makkelijk kenbaar kunt maken dat je een beperking hebt en eventueel extra ondersteuning nodig hebt. Sommige organisatoren van vrijetijdsactiviteiten bieden bovendien bijkomende voordelen aan na vertoning van de kaart.

Hoe vraag je de kaart aan?

De kaart is gratis en strikt persoonlijk en kan aangevraagd worden door iedereen die erkend is door één van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap. De kaart is geldig in België en in zeven andere deelnemende Europese landen: Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië.

Meer info over de European Disability Card en hoe je deze kunt aanvragen, kun je bekomen via de jeugddienst op 03 340 00 55 of via e-mail naar jeugd@rijkevorsel.be. Je vindt ook meer info terug op de website eudisabilitycard.be/nl.

Sluit je met jouw organisatie aan bij dit project!

Verleent jouw bedrijf, vereniging of instantie diensten op het vlak van cultuur, sport of vrijetijdsbesteding? Sluit je dan aan bij dit project! Word één van de partners, aanvaard de kaart en laat op die manier personen met een beperking genieten van een reeks voordelen. 

Wat brengt het jouw organisatie op?

  • Je vergroot het positieve imago van jouw instelling op het vlak van de inclusie van personen met een handicap.
  • Je breidt jouw klantenbestand uit en krijgt meer bekendheid bij bezoekers, toeschouwers of leden. Personen met een handicap vertegenwoordigen immers meer dan 15 % van de bevolking (meer dan 1 miljoen mensen in België).
  • Je komt in contact met een publiek dat zelden alleen op stap gaat (begeleiders, gezinnen, ...).
  • Je werkt mee aan een meer inclusieve maatschappij op maat van ieders behoeften.
  • Bied je personen met een handicap al voordelen? Laat het hier weten!

Hoe kun je deelnemen?