Print

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

Nieuwsbericht 17 mei 2021

Vandaag, op de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), wappert de regenboogvlag in Rijkevorsel. Met IDAHOT wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel van homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Heel wat steden en gemeenten doen mee aan de actie tegen holebi- en transfobie, zo ook Rijkevorsel.

 Regenboogacties

Net zoals de voorbije jaren hangen we op deze dag de regenboogvlag uit in Rijkevorsel. De bestaande regenboogzebrapaden in Rijkevorsel kregen onlangs een nieuw likje gekleurde verf en in de Leo Pleysierbibliotheek vind je deze week een thematafel terug met allerlei boeken over het onderwerp.

Met deze kleine gebaren wil het bestuur tonen dat onze gemeente begaan is met alle inwoners en dat je in Rijkevorsel zonder problemen holebi of transgender kan zijn. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar!

 Meer info

Heb je vragen over dit onderwerp? Op de website van Cavaria, de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI-mensen en koepel van LGBTI-organisaties, vind je heel wat informatie. Ook bij Lumi en Het Roze Huis kun je terecht met heel wat vragen.

çavaria vzw
09 223 69 29 - info@cavaria.be
www.cavaria.be

Lumi (Holebifoon)
0800 99 533 - vragen@lumi.be
www.lumi.be

Het Roze Huis
03 288 00 84 - info@hetrozehuis.be
www.hetrozehuis.be