Print

Nieuw: papieren zakken voor gft-afval

Nieuwsbericht 27 december 2019

Vanaf januari kun je een papieren zak gebruiken om je gft in te verzamelen. De grootte van de zak (10 liter) is ideaal om te gebruiken in de keuken. De papieren zak houdt zowel je keukenemmer als je gft-container proper.

Papieren gft-zak wordt ook groen gas

Papier is perfect voor een optimale biologische kringloop. 90 % van de papieren zak, met FSC-label, is cellulose, de ideale grondstof voor de productie van groen gas in de nieuwe vergistingsinstallatie voor gft in Beerse.

De papieren zakken voor gft vervangen de huidige bio-afbreekbare zakken. Uiteraard mag je de bio-afbreekbare zakken die je nog hebt, gebruiken tot ze op zijn. Vanaf januari 2020 zijn de papieren zakken te koop bij de onthaalbalie in het gemeentehuis of op het recyclagepark. De zakken zitten verpakt in een pakket van 80 stuks en kosten € 6 per pakket.

Sorteerregels gft (keuken- en tuinafval)

Sinds januari 2019 zijn de sorteerregels voor gft veranderd: etensresten, vlees- en visresten, eieren, kaas … mogen voortaan in het gft gedeponeerd worden. Deze nieuwe sorteerregels vind je terug op de nieuwe papieren zak. Of wil je graag een nieuwe sorteersticker voor je gft-container? Vraag die aan via afvalbeheer@iok.be. Zo wordt het sorteren van gft nog eenvoudiger.