Print

Lokaal bestuur stapt mee in project 'De Gele Doos'

Nieuwsbericht 1 april 2021

Wat is De Gele Doos?

In De Gele Doos stop je medische en andere gegevens die nuttig zijn voor diensten als brandweer, politie en hulpverleners in een noodsituatie. Het gaat daarbij om persoons-, contact-, en medische gegevens. Hulpverleners kunnen dankzij dit initiatief bij 75-plussers snel toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben om gepaste hulp te bieden.

De doos wordt bewaard in de koelkast omdat dit een gemakkelijke vindplaats is voor hulpdiensten. Door de meegeleverde sticker te plakken op de binnenkant van de voordeur, weten hulpverleners dat de doos in de koelkast ligt. Zo vindt men snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden wanneer ouderen in nood verkeren.

Alle 75-plussers van onze gemeente hebben een brief in de bus ontvangen met uitgebreide info over dit project. Hierin wordt ook vermeld hoe, waar en wanneer je deze doos kunt afhalen.

Een initiatief van senioren voor senioren

De Gele Doos is een initiatief van het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen, in samenwerking met Welzijnszorg Kempen en de Provincie Antwerpen. Kempense gemeenten konden via het project gele dozen aankopen om te verdelen aan senioren. Het lokaal bestuur Rijkevorsel besloot om mee in te stappen in dit project. Op die manier dragen we bij aan het gezond ouder worden van onze burgers.

Meer info

Meer info vind je op www.welzijnszorgkempen.be/gele-doos of bij de sociale dienst. Mailen kan naar socialedienst@rijkevorsel.be of bel naar 03 340 39 65.