Print

Een masterplan voor de OCMW-campus

Nieuwsbericht 22 juni 2021

Het komende 1,5 jaar zet het lokaal bestuur Rijkevorsel sterk in op het uitwerken van een masterplan voor de OCMW-campus. Op deze locatie tussen Prinsenpad en Helhoekweg zijn onder andere de sociale dienst, het woonzorgcentrum Prinsenhof en de assistentiewoningen Prinsenhof gevestigd. Met de opmaak van het masterplan willen we nagaan hoe Rijkevorsel in de toekomst kan inspelen op de veranderende noden met betrekking tot ouderenzorg.

Door prioriteit te geven aan een overkoepelend en omvattend masterplan wordt de geplande bouw van de assistentiewoningen voorlopig uitgesteld. De hoge kostprijs voor het bouwen van nieuwe assistentiewoningen op de bestaande gebouwen gaf voor het bestuur de doorslag om dit project uit te stellen. Uitstel is echter geen afstel. De bouw van deze assistentiewoningen wordt meegenomen in het masterplan voor de gehele campus. 

We kunnen alvast meegeven dat het masterplan van de OCMW-campus één van de thema’s is die aan bod zal komen tijdens de volgende vergaderingen van ‘Rijkevorsel Informeert’. Deze bewonersvergaderingen zijn gepland voor dit najaar. Meer info hierover volgt later.