Print

Premie aanleg bloemenweides

Voor de aanleg van een grote bloemenweide van minimum 100 m² kan een subsidie verkregen worden.

Voorwaarden

  • De subsidie geldt voor nieuw in te zaaien of aan te planten percelen van minstens 100 m² gelegen op het grondgebied van Rijkevorsel.
  • Enkel bijenvriendelijke planten en zaden komen in aanmerking.
  • Er moet voor minstens € 50 plantgoed of zadenmengsels worden aangekocht. Meerdere betalingsbewijzen mogen gebundeld worden. De betalingsbewijzen zijn max. 1 jaar oud.
  • De subsidie kan pas gevraagd worden na aanleg van de bloemenweide.

Premie

50 % van de kostprijs voor aankoop van bloemenzaad en grondbewerkingen met een max. van € 125.

Procedure

Aanvraagformulier premie (pdf)

Catalogus Natuurbuur.be

Het lokaal bestuur Rijkevorsel voorziet samen met IOK Afvalbeheer het concept Natuurbuur.be. Met dit initiatief willen we zoveel mogelijk inwoners groene oplossingen laten toepassen in de tuin, aan het balkon, de gevel of het dak.

Je krijgt toegang tot een online catalogus vol groene initiatieven die je kunt toepassen rondom je huis. Per oplossing krijg je uitgelegd hoe ze in elkaar zit en welke klimaatvoordelen ze heeft. Je krijgt er ook een doe-het-zelf-stappenplan met boodschappenlijstje bij.

Zo kun je je gras laten groeien, een haag planten, een paar bomen en struiken zetten én je schutting of muur laten begroeien. Dit kan het bodemklimaat in je tuin tot ruim 5 graden koeler maken!

Neem zeker regelmatig een kijkje in de catalogus. Deze wordt steeds aangevuld met nieuwe groene initiatieven voor rondom je woning.