Print

Werken in uitvoering

 

Site SAS

De sloopwerken op de site van het SAS zijn op 15 mei 2017  gestart door de firma Adams uit Beerse.

Niet alle gebouwen zullen verdwijnen. Concreet blijven volgende gebouwen en constructies behouden:

  • de voorgevel van het ovengebouw
  • een fragment van de oven
  • de schouw
  • de afscheidingsmuur langsheen Stevennekens
  • de arcadebogen van het omlaadstation
  • de buitenschil van de productiehal langsheen Hoge Heideweg
  • de kapel langsheen Sint-Jozef
  • het kantoorgebouw langsheen Sint-Jozef.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, ondersteunt de plannen van de gemeente om deze leegstaande bedrijfsgebouwen te herbestemmen en kende de gemeente Rijkevorsel daarom een subsidie toe ten bedrage van € 180 217 ofwel 90 % van de kostprijs van de sloopwerken. Voor de sloopwerken werden 80 werkdagen voorzien.

Deze sloopwerken zijn intussen afgerond en momenteel is het wachten op een projectontwikkelaar die met de gemeente in zee wil gaan.

Op de site zal nog een bloemenweide aangelegd worden.

--> Meer informatie over het herbestemmingsproject op de site SAS vind je op www.rijkevorsel.be/sas

Nieuwbouw dienstgebouw kerkhof centrum

Op het kerkhof in het centrum zal een geheel nieuw en modern dienstgebouw worden geplaatst. Dit werk zal de gemeente in eigen beheer uitvoeren. Er zal ook een sanitair blok voor de bezoekers in worden ondergebracht.

Update 20/04/2020
De sloop van het oude gebouwtje is reeds beëindigd en de technische dienst is intussen klaar met de optrek van de ruwbouw. Het buitenschrijnwerk is geplaatst, enkel is het nog wachten op het glas, dat wegens de huidige crisis nog niet leverbaar is.
De bezetter, die een drietal weken werk heeft, zal in de week van 20 april starten.
De plaatsing van het sanitair en de verwarming gebeurt normaal door de VITO van Hoogstraten. Het is momenteel een vraagteken wanneer dit zal kunnen doorgaan. De vloer- en tegelwerken zijn hier ook van afhankelijk.
De technische dienst van het lokaal bestuur zal tot slot zorgen voor: de elektriciteitswerken, de afwerking van de voorgevel met decoratieve platen, de plaatsing van de keuken en van valse plafonds, de schilderwerken en de buitenaanleg.
Het is momenteel wegens de coronacrisis onmogelijk om een datum te geven waarop het gebouw in gebruik kan genomen worden.