Print

Gezondheid en ontwikkeling

Kind & Gezin Rijkevorsel 

Kind en Gezin wil, samen met zijn partners, voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is en opgroeit, zo veel mogelijk kansen creëren. Dit doen ze aan de hand van hun basisaanbod dat bestaat uit o.a. huisbezoeken, consultaties, een gehoor- en oogtest, vaccinaties en de opvolging van de ontwikkeling van het kind. De vrijwilligers en de medewerkers ondersteunen je vanaf de zwangerschap tot de eerste stappen in de kleuterklas en proberen hierbij kort op de bal te spelen. De dienstverlening van Kind & Gezin is vrijblijvend en volledig gratis. De medewerkers moeten zich aan het beroepsgeheim houden. 

Openingsuren

  • elke dinsdag van 16.00 uur tot 19.30 uur
  • elke woensdag van 8.30 uur tot 13.00 uur

(met uitzondering de 2de en 5de woensdag van de maand)

Uitzonderlijk gesloten op:

  • dinsdag 26 december 2023
  • woensdag 27 december 2023

 

CM regio Antwerpen

CM regio Antwerpen doet veel meer dan enkel gezondheidskosten terugbetalen. Ze willen ook een gezond leven en een gezonde leefomgeving bevorderen, en dat begint al van kleins af aan! 

Op de website www.cm.be/skoebidoe vind je belangrijke info voor tijdens de zwangerschap en voor de eerste levensjaren van je kindje op het vlak van gezondheid, administratie en opvoeding. Je kan er ook terecht voor de oppasdienst als je kind ziek is en je moet gaan werken.

Op www.cm.be/agenda vind je een overzicht van alle activiteiten zoals infoavonden voor toekomstige ouders, sessies babymassage en peuters in actie en infoavonden rond opvoedkundige thema's. 

 

De Kleine Inktvis

Draagconsulente Sien leert jou graag om je kindje te dragen of te masseren. Vanaf de geboorte, doorheen de kindertijd, tot aan de lagere school. Ook draagadvies voor zwangere ouders, zodat zij een correcte keuze kunnen maken van draagsysteem. Heerlijke quality time voor nu en later.