Print

Kind en Gezin

Kind en Preventie (Kind en Gezin) is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft de opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen door dienstverlening op de beleidsvelden preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang en adoptie.

Alle (aanstaande) ouders met kinderen jonger dan drie jaar kunnen met hun vragen over verzorging, voeding, veiligheid, opvoeding, gezondheid en ontwikkeling terecht bij Kind en Gezin. Ook tijdens de zwangerschap biedt Kind en Gezin uitgebreide informatie aan. Na de geboorte bezoekt een regioverpleegkundige mama en kind. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Voor gratis preventief toezicht kunnen ouders terecht in de consultatiebureaus. Telefonisch kunnen ouders met hun vragen altijd terecht bij de Kind en Gezin-Lijn (078 150 100).

Heb je een kindje jonger dan 3 jaar? Dan kun je, na afspraak, in een consultatiebureau terecht voor een gratis preventief onderzoek. Je kindje wordt er gemeten en gewogen en je kunt er terecht met al je vragen. De arts onderzoekt je kindje en geeft het gratis vaccinaties.

Locatie Kind en Gezin Rijkevorsel

Consultatiebureau Kind & Gezin Rijkevorsel
Hoogstraatsesteenweg 19
2310 Rijkevorsel

Openingsuren en permanentie

Tijdens de openingsuren kun je met je kindje terecht om te laten wegen en meten. Wens je een consultatie bij de dokter en/of verpleegkundige dien je een afspraak te maken.

Openingsuren

  • dinsdag : 17.00 tot 19.30 uur
  • woensdag 9.00 tot 11.30 uur

Er is ook een permanentie voorzien. Tijdens de permanentie kunnen ouders met vragen bij Kind en Preventie terecht. De verpleegkundige is dan ook aanwezig.

Permanentie

  • dinsdag van 16.00 tot 16.30 uur
  • woensdag van 12.00 tot 13.00 uur