Print

Schapenhof

Het Schapenhof is uniek in de Kempense landbouwsector.

Jef en Inge Aerts namen enkele jaren geleden de schapenboerderij van hun ouders in Rijkevorsel over en besloten er een educatieve hoeve van te maken. Mede dankzij Leadersteun werd een oude schuur verbouwd tot een educatieve en belevings-ruimte.

Naast het belevingsaspect van de boerderij blijft het schapenhof ook een landbouwbedrijf. De oude stallen waar de ouders vroeger varkens hielden, zijn met eigen middelen omgebouwd tot een functionele schapenstal. Boer Jef brengt zijn passie voor het schaap tijdens de rondleidingen over op de bezoekers die zo een beeld krijgen van de andere kant van het bedrijf. Deze activiteit is uitermate geschikt voor families, gepensioneerden of verenigingen.

Bij de teambuildings staan de Farm Games centraal. De deelnemers krijgen boerderijspelletjes voorgeschoteld waar schaap en spel centraal staan. Schapen knallen, de klompenloop, Bella melken, schapen vangen, de wolzakkenrace, het stroparcours,…

De boerengolf speelt zich af op een drietal weides met een grootte van ruim vier ha. Tussen de 150-tal schapen moeten de spelers tien holes bezoeken die al dan niet makkelijk toegankelijk zijn.

Of op zoek naar een origineel verjaardagsfeest? Kom dan naar het Schapenhof en beleef gedurende drie uren een onvergetelijke dag. Boer Jef laat de kinderen met een hele waaier van verschillende spelletjes zijn unieke boerderij "beleven". Door alle aanwezige faciliteiten worden de kinderen volledig ondergedompeld in het leven van de boerderij. Met boer Jef en zijn ‘Sheep Express’ rijden de kinderen door de wei tussen de schapen.

Contact

Belevingsboerderij Schapenhof
Langstraat 12 -2310 Rijkevorsel
www.schapenhof.be
info@schapenhof.be
0495 34 04 88