Print

Sportgala

Op vrijdag 22 februari 2019 werden de Rijkevorselse laureaten van het sportjaar 2018 bekendgemaakt tijdens het jaarlijks Sportgala Rijkevorsel. Alle Rijkevorselse sporters die op een of andere manier uitblonken in hun sport werden op het gala in de kijker gezet. Nadien werd er nog gezellig nagekaart bij een natje en een droogje.

Sportjongere 2018: Chloé Vrints - Judo

Chloé beoefent judo sinds 2013. Ze combineert haar sport met Economie-Wiskunde aan het Klein Seminarie in Hoogstraten. Ze staat bijna dagelijks op de tatami in verschillende clubs om zo veel mogelijk ervaring op te doen en ze traint gemiddeld tien uur per week, waarvan de ene week zes uur en de andere week vier uur in de Topsportschool te Wilrijk. Via (inter)nationale stages probeert ze haar techniek nog verder bij te schaven.

Resultaat is dat Chloé, na al die trainingsarbeid, voor het tweede jaar op rij zowel Provinciaal, Vlaams als Belgisch kampioen geworden is. Daarnaast nam ze ook deel aan tal van (inter)nationale tornooien waarvan ze er ook verschillende op haar palmares mocht bijschrijven. Ze sloot in 2018 de ranking over alle gewichtscategorieën meisjes U18 (Chloé is zelf 15 jaar) op een zesde plaats van 85 judoka’s in Vlaanderen.

Sportploeg 2018: Rijko U10 - Korfbal

De U10-spelers van Rijko veroverden op zaterdag 28 april 2018 voor de tweede maal de Beker van België korfbal. Zij versloegen in de finale de Kempense leeftijdsgenoten van Korfbalclub Vobako met een knappe 6–4 eindstand. De finale werd bereikt door in de halve finale Hoevenen KC te verslaan met duidelijke 10–2 cijfers. Voor Rijko U10 was dit de derde bekerfinale op rij waarvan er twee winnend werden afgesloten.

Sportverdienste 2018: Ludo Ooms - Badminton

Ludo Ooms lag dertig jaar geleden aan de basis van de Rijkevorselse badmintonclub. Hij kreeg de badmintonkriebel te pakken en nog voor er goed en wel sprake was van sporthal De Valk, had hij Rijkerack opgericht.

Als eerste voorzitter en één van de eerste spelers heeft Ludo samen met zijn team een bloeiende club van Rijkerack gemaakt. Vandaag is de club nog steeds financieel gezond en hebben ze 150 leden, allemaal terug te brengen naar de goede zorg en de vooruitziende blik van Ludo. Hij lag bovendien mee aan de basis van de provinciale competitie in Antwerpen, die vandaag nog steeds op poten staat. Rijkerack staat hier elk jaar zijn mannetje met ongeveer twaalf ploegen die deelnemen.

Vijf jaar geleden gaf Ludo de fakkel als voorzitter over, maar hij is nog steeds actief spelend lid, speelt in twee competitieploegen, is altijd trouw op post tijdens de trainingen én hij staat steeds ter beschikking van het bestuur bij belangrijke zaken. Omwille van zijn jarenlange bijdrage en zijn groot belang voor de club is deze trofee van Sportverdienste een mooi eerbetoon aan Ludo Ooms.

Sportvrouw 2018: Amber Aernouts – Wielrennen

Amber is pas sinds twee jaar bezig met wielrennen, waarbij ze blijk geeft van veel talent, in het bijzonder in het tijdrijden. Op twee seizoenen tijd heeft ze zich kunnen laten selecteren voor de nationale ploeg dames junioren.

Daarnaast behaalde ze in 2018 mooie ereplaatsen in verschillende wielerwedstrijden. Als beloning voor haar prestaties start Amber sinds begin 2019 als belofte bij de Nederlandse ploeg Jos Feron Ladies Force.

Sportman 2018: Toon Aerts - Cyclocross

Toon sloot het seizoen 2017-2018 af als derde renner op de wereldranglijst veldrijden van de UCI. Tijdens dit seizoen werd hij tweede in de DVV Verzekering Trofee en viel net naast het podium in de Superprestige.

In het najaar 2018 kwam de echte doorbraak voor Toon met overwinningen in twee wereldbekermanches in de Verenigde Staten, werd hij koning van de Koppenberg en winnaar in de Druivencross. Daarnaast stond hij veertien keer op het podium. Eind 2018 was hij nog steeds leider in de Wereldbeker en voerde hij het klassement aan van de DVV Verzekering Trofee. Naast die leidersplaatsen, stond hij ook tweede in de Superprestige.

Zowel in het seizoen 2017-2018 als in het eerste deel van 2018-2019 is Toon een renner van de regelmaat.

 

Voor foto’s van het sportgala kun je terecht op de Facebookpagina van de sportdienst.