Print

Het Starterspakket voor nieuwe ondernemers

Nieuwsbericht 26 maart 2021

Wie wil beginnen met een eigen zaak krijgt af te rekenen met een stevige administratieve papiermolen. Daardoor zien startende zelfstandigen vaak door de bomen het bos niet meer. Om deze gemotiveerde durvers zo goed mogelijk te ondersteunen en om als gemeente meer inzicht te krijgen in de plannen van onze ondernemers, rolt het lokaal bestuur van Rijkevorsel ‘Het Starterspakket’ voor de beginnende ondernemer uit.

Hoe zit het in mekaar?

Het Starterspakket is een kant-en-klaar digitaal pakket, zorgvuldig samengesteld door professionals uit de meest uiteenlopende sectoren. Het bevat meer dan 65 juridisch correcte en geactualiseerde documenten, formulieren, formaliteiten, sjablonen en handleidingen om onmiddellijk mee aan de slag te gaan. Daarnaast kan er ook kosteloos beroep gedaan worden op een uitgebreid dienstenaanbod. Dit bestaat o.a. uit begeleiding en advisering door doorwinterde experten uit Vlaanderen, coaching, psychologische bijstand en 24/24 online ondersteuning. Zo kom je als nieuwe ondernemer nooit meer voor verrassingen te staan.

Voorwaarden 

Om van Het Starterspakket gebruik te kunnen maken, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je wil een zaak opstarten in Rijkevorsel of bent nog niet langer dan drie jaar actief.
  • Je vult het formulier in op www.rijkevorsel.be/aanvraag-starterspakket.
  • Het adres van de maatschappelijke zetel of de vestigingseenheid van de zelfstandige activiteit is gelegen in Rijkevorsel.
  • Al je gegevens staan correct ingevuld in de Kruispuntbank van Ondernemingen en je hebt hier ook een zakelijk e-mailadres aan toegevoegd.
  • Je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief van de dienst lokale economie.

Indien je aan alle voorwaarden voldoet, neemt het lokaal bestuur de kosten op zich.

Het afgelopen jaar was voor vele ondernemers ontzettend zwaar en onzeker, wat de drempel om als zelfstandige te starten nog verhoogd heeft. In Rijkevorsel heeft lokaal ondernemerschap steeds een centrale plaats ingenomen en dit willen we uiteraard zo houden. Wie er over denkt om in onze gemeente te starten met een eigen zaak, kan dus op de nodige ondersteuning rekenen!

Meer informatie

Meer info kun je verkrijgen bij de dienst lokale economie. Mail naar economie@rijkevorsel.be of bel 03 340 00 37.