Print

Definitieve voorrangsregeling voor brug Sluis 1

Nieuwsbericht 22 juni 2020

Na een uitgebreide proefperiode heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel een definitieve voorrangsregeling voor de brug Sluis 1 in Sint-Jozef Rijkevorsel vastgelegd. Vanaf 1 juli 2020 heeft het verkeer komende van Rijkevorsel (van de straat Stevennekens richting Vlimmersebaan) voorrang op het verkeer komende van Vlimmeren (van Vlimmersebaan richting Stevennekens).

Tijdens de wegenwerken aan de Vlimmersebaan in de zomer van 2019 werd de voorrangsregeling aan brug Sluis 1 in Sint-Jozef Rijkevorsel tijdelijk gewijzigd. Deze proefopstelling is tot op de dag van vandaag gehanteerd.

Het lokaal bestuur ontving van inwoners heel wat reacties op de proefopstelling, zowel positieve als negatieve. Het bestuur heeft de pro’s en contra’s van de wijziging naast elkaar gelegd en heeft op basis hiervan het besluit genomen om bovenvermelde voorrangsregeling voortaan definitief toe te passen.

Door de beslissing wordt de oorspronkelijke situatie hersteld. Inwoners en passanten dienen er dus rekening mee te houden dat vanaf 1 juli de voorrangsregeling ter plaatse wijzigt.