Print

Opvoedingsvragen

Opvoedingspunt OLO vzw

Het opvoedingspunt is een plek waar iedereen (zowel ouders als verenigingen als professionelen) terecht kan met kleine of grote vragen over de opvoeding van kinderen en jongeren. Dit kan gaan over bv. driftbuien bij peuters, tieners die vaak gamen, omgaan met nieuwe samengestelde gezinnen en nog veel meer. Ook rond kinderen/jongeren met een (vermoeden van een) gedrags-, emotionele of ontwikkelingsstoornis kan je bij hen terecht voor informatie, advies en ondersteuning.

Het opvoedingspunt organiseert jaarlijks tal van vormingen in de buurt. Deze zijn gratis voor alle inwoners van Rijkevorsel. De brochure met het volledige vormingsaanbod van schooljaar 2023-2024 kun je onderaan deze pagina downloaden.

 

P.I.A. – Opvoedingsondersteuning – persoonlijke groei

Iedere ouder twijfelt wel eens of heeft het moeilijk in sommige opvoedingssituaties. Je kan in de praktijk van P.I.A. te Rijkevorsel terecht voor een luisterend oor en een goed gesprek. Ze kijkt met je mee naar wat er zou kunnen veranderen en bespreekt welke stappen daarvoor nodig zijn. Zij helpt je graag op weg om weer met vertrouwen en geduld de ouder te kunnen zijn die je graag wil zijn!