Print

Begeleiding en hulpverlening

Sociale dienst Rijkevorsel

De sociale dienst ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders op verschillende vlakken. Je kan hier terecht voor vragen met betrekking tot financiële tegemoetkomingen, onderwijscheques, cadeaupakketten van vzw Feestvarken, …

 

Studio Pit

Je kunt bij Studio Pit terecht voor huiswerkbegeleiding op maat. Ze staan je bij om ‘te leren leren’ door samen te plannen en te organiseren, en indien nodig, ook bijles te geven.

 

Praktijk Eigenwijs

Praktijk EigenWijs is een praktijk voor kinderen en jongeren met leer – en ontwikkelingsmoeilijkheden zoals autisme en adhd en hun ouders. Met het team van professionele hulpverleners (waaronder een psychologe, een logopediste en een ergotherapeut) willen ze kinderen en jongeren groeikansen geven en hen weer in hun kracht zetten, zodat zij de nodige skills kunnen ontwikkelen om deel te nemen aan de maatschappij en zich hierbij goed in hun vel kunnen voelen. Ze werken vanuit een totaalaanpak, waarbij ze zowel het kind als de ouders, school en verdere omgeving helpen te versterken en ondersteunen. Met deze aanpak en met hun groot hart voor kinderen proberen ze het verschil te maken.

Wil je weten wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem dan zeker een kijkje op de website of neem contact op.

 

Rode Kruis Rijkevorsel

Het Rode Kruis van Rijkevorsel zet in op hun brugfigurenproject. Het is een project waarbij vrijwilligers instaan om een brug te maken tussen de schoolcultuur en de gezinscultuur om zo toekomstkansen te vergroten voor onze kwetsbare mensen.

 

Familiehulp

Familiehulp heeft een ploeg kraamzorg die ze inzet in de periode net voor/na de bevalling in functie van de vraag van het gezin. Ook hebben ze een equipe avondzorg die kan ondersteunen bij huiswerkbegeleiding van kinderen.

 
Pleegzorg Provincie Antwerpen

Pleegouder worden? Pleegzorg provincie Antwerpen biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren, ouders en pleegouders. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen!