Print

Begeleiding en hulpverlening

Sociale dienst Rijkevorsel

De sociale dienst ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders op verschillende vlakken. Je kan hier terecht voor vragen met betrekking tot financiële tegemoetkomingen, onderwijscheques, cadeaupakketten van vzw Feestvarken en zoveel meer. 

 

Opvoedingspunt OLO vzw

Het opvoedingspunt is een plek waar iedereen (zowel ouders als verenigingen als professionelen) terecht kan met kleine of grote vragen over de opvoeding van kinderen en jongeren. Dit kan gaan over bv. driftbuien bij peuters, tieners die vaak gamen, omgaan met nieuwe samengestelde gezinnen en nog veel meer. Ook rond kinderen/jongeren met een (vermoeden van een) gedrags-, emotionele of ontwikkelingsstoornis kan je bij hen terecht voor informatie, advies en ondersteuning.

 

P.I.A. – Opvoedingsondersteuning – persoonlijke groei

Iedere ouder twijfelt wel eens of heeft het moeilijk in sommige opvoedingssituaties. Je kan in de praktijk van P.I.A. te Rijkevorsel terecht voor een luisterend oor en een goed gesprek. Ze kijkt met je mee naar wat er zou kunnen veranderen en bespreekt welke stappen daarvoor nodig zijn. Zij helpt je graag op weg om weer met vertrouwen en geduld de ouder te kunnen zijn die je graag wil zijn!

 

Studio Pit

Je kan bij Studio Pit terecht voor huiswerkbegeleiding op maat. Ze staan je bij om ‘te leren leren’ door samen te plannen en te organiseren, en indien nodig, ook bijles te geven.

 

Pleegzorg provincie Antwerpen

Pleegouder worden? Pleegzorg provincie Antwerpen biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren, ouders en pleegouders. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen!