Print

Vrije tijd en ontmoeting

Leo Pleysierbibliotheek

Je kan in de gemeentelijke bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften en dvd's, zowel om te ontspannen als om bij te leren! Verder zijn er computers voorzien die gratis gebruikt kunnen worden om bv. huiswerk te maken of iets op te zoeken. De Leo Pleysierbibliotheek organiseert regelmatig tentoonstellingen of toneelstukken voor kinderen en hun ouders. 

 

Gezinsbond

Op lokaal niveau biedt Gezinsbond het volgende aan: kinderoppasdienst, organiseren tweedehandsbeurzen en garageverkoop, gezinsdag, ontbijt, sinterklaasfeest, verkooppunt lijnkaarten cinemacheques en 10-rittenkaarten trein, geboortegeschenk... Op nationaal niveau ziet hun aanbod er zo uit: verdedigen van gezinsrechten, allerlei kortingen bij partners, Vlaams Woningfonds, kortingskaart grote gezinnen, sociaal juridisch advies, AFYA vakanties...

 

vzw De Schakel Rijkevorsel

De Schakel is een groep vrijwilligers die zich wil inzetten voor en met mensen in hun omgeving, die het (om welke reden dan ook) moeilijk hebben. Ze organiseren activiteiten, uitstappen enz. en dit vaak gekoppeld aan een etentje, dat wordt bekostigd met de inkomsten van de tweedehandskledingwinkel.

 

Peuterspeelpunt

Het Peuterspeelpunt is een ontmoetingsplaats voor baby's, peuters en hun (groot-/onthaal-)ouders. Wekelijks op woensdagvoormiddag van 9.30 uur tot 11.30 uur wordt de Kinderclub Centrum of Sint-Jozef ingericht om te spelen met elkaar. 

De peuters leren er om samen te spelen met andere kinderen en door het contact wordt de stap naar de kleuterschool (en eventueel de Kinderclub) verkleind. (Groot-/onthaal-)ouders kunnen er terecht voor een gezellige babbel en om opvoedingsvragen- en antwoorden uit te wisselen.

Je hoeft vooraf niet in te schrijven en deelname is volledig gratis. Je krijgt er van ons een lekker tasje koffie of thee en een gezonde snack bovenop! Hieronder vind je onze agenda:

Hou je van spelen met kinderen?

Het Peuterspeelpunt is nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor ons Peuterspeelpunt. Hou je van spelen met kinderen? Contacteer ons dan op het nummer 03 340 00 55.