Print

Vrije tijd en ontmoeting

Leo Pleysierbibliotheek

Je kan in de gemeentelijke bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften en DVD's, zowel om te onstpannen als om bij te leren! Verder zijn er computers voorzien die gratis gebruikt kunnen worden om bv. huiswerk te maken of iets op te zoeken. De Leo Pleysierbibliotheek organiseert regelmatig tentoonstellingen of toneelstukken voor kinderen en hun ouders. 

 

vzw De Schakel Rijkevorsel

De Schakel is een groep vrijwilligers die zich wil inzetten voor en met mensen in hun omgeving, die het (om welke reden dan ook) moeilijk hebben. Ze organiseren activiteiten, uitstappen enz. en dit vaak gekoppeld aan een etentje, dat wordt bekostigd met de inkomsten van de tweedehandskledingwinkel.

 

Gezinsbond

Op lokaal niveau biedt Gezinsbond het volgende aan: kinderoppasdienst, organiseren tweedehandsbeurzen en garageverkoop, gezinsdag, ontbijt, sinterklaasfeest, verkooppunt lijnkaarten cinemacheques en 10-rittenkaarten trein, geboortegeschenk... Op nationaal niveau ziet hun aanbod er zo uit: verdedigen van gezinsrechten, allerlei kortingen bij partners, Vlaams Woningfonds, kortingskaart grote gezinnen, sociaal-juridisch advies, AFYA vakanties...