Print

Buurderij Rijkevorsel

Update februari 2021

De buurderijwerking in Rijkevorsel is momenteel inactief.

Zie jij het zitten om een dergelijke korte keten-werking op te zetten in Rijkevorsel? Geef dan zeker een seintje aan economie@rijkevorsel.be. We willen je hierbij graag ondersteunen.

 

Aansluiten bij Buurderij Rijkevorsel?

Op vrijdag 13 december werd Buurderij Rijkevorsel op feestelijke wijze geopend in de Sint-Jozefkerk. Met meer dan 300 aangemelde 'buren' is dit duurzame initiatief al meteen een succes! Wil je ook leverancier worden van de Buurderij? Lees dan zeker verder.

Wat is een Buurderij?

Een Buurderij is een wekelijkse ontmoetingsplaats waar je verse en lokale producten kunt ophalen en de boeren uit je streek kunt ontmoeten. De Buurderij is een korte keten initiatief van Boeren & Buren dat door Rijkevorselnaar Sally werd opgestart en je dichter bij je lokale boeren én hun verse producten brengt. Zo kun je voortaan elke week in de Sint-Jozefkerk groenten, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, honing en zoveel meer terugvinden.

Het concept is eenvoudig: via www.boerenenburen.be kunnen inwoners gratis een account aanmaken als 'buur' en zo aansluiten bij de Buurderij in Rijkevorsel. Zij kunnen hun bestelling online plaatsen en betalen, ten laatste op woensdagavond om middernacht. Op vrijdag kunnen ze vervolgens hun bestelling ophalen tussen 19.00 en 21.00 uur in de Sint-Jozefkerk (Kerkdreef 66), bij de boeren zelf.

Leveren aan buurderijen?

Ontdek een online verkoopplatform om je producten aan te bieden aan een lokale gemeenschap van klanten: de 'Buurderijen'.
De verantwoordelijke van de Buurderij helpt je bij het verkopen en verdelen van jouw producten en zorgt ervoor dat je klantenbestand groeit.

Wat zijn de voorwaarden om aan een buurderij te mogen leveren?

  • Je bent een landbouwer of ambachtelijke producent
  • Je produceert lokaal
  • Je levert de producten en bent aanwezig tijdens de bijeenkomsten
  • Vertrouwen creëren en transparantie ten opzichte van de verantwoordelijke en de Buren is voor jou cruciaal
  • Je respecteert de waarden van Boeren & Buren en ondertekent het kwaliteitscharter van het netwerk