Print

Winterkriebels

Binnenkort halen de kerststalbouwers hun kerststallen weer van onder het stof vandaan.

  • De kerststal van Sint Jozef werd verder in glorie hersteld door de bouwers en medewerkers van Kerststal Sint-Jozef vzw. Je kunt de kerststal doorlopend bezoeken van 8 december tot 12 januari aan de kerk in Sint-Jozef Rijkevorsel.
  • In de mooie zelfgemaakte kerststal naast de kapel van Achtel zullen ook dit jaar levende dieren te zien zijn.  ’s Avonds is deze eenvoudige kerststal stemmig verlicht. De prachtig gekapte beelden uit eiken hout, door Jos Janssens, geboren en getogen in Achtel, maken de kerststal uniek. De kerststal is te bewonderen vanaf 9 december tot 4 januari.
  • De inwoners van de wijk Vaerevelden zijn trots op hun kerststal. Met materialen uit de vroegere steenfabrieken Brimo en Sas werd een feeërieke kerststal opgebouwd. De aanwezigheid van de ezels, schapen en een pony blijft een belevenis voor de kleintjes. Eens komen kijken kan van midden december tot Driekoningen.
  • De prachtige Kempense kerststal naast de kerk in het centrum is nog steeds een bezoekje waard. Ook hier genieten de kinderen van de vele dieren die tijdelijk hun thuis vinden in de kerststal. De deuren van de deze kerststal staan open van 17 december tot 5 januari van 9.00 tot 21.00 uur.