Print

Wandelkalender 2019

Op zaterdag 3 augustus 2019 staat de volgende wandeling van Toerisme Rijkevorsel geprogrammeerd: Bloemenwandeling.

Deze geleide wandeling start om 13.30 uur aan de 'plantentuin De Kleine Boerderij', op de grens van Rijkevorsel en Merksplas (Ossenweg 1 bus B), gelegen nabij fietsknooppunt 30.

De plantentuin maakt deel uit van het cultuurhistorisch landschap Rijksweldadigheidskolonie Merksplas, kortweg Merksplas Kolonie. De gebouwen en gronden werden sinds 1920 in gebruik genomen door de toenmalig opgerichte 'straftuinbouwschool', afgestemd op veeteelt, bijen, tuinbouw en boomkwekerij.

In 2007 kreeg de site een nieuwe invulling in lijn met het rijke verleden: een bijzondere collectietuin werd gesticht. Dit is het levenswerk van plantenkweker Jan Oprins en het botanisch testament van wijlen Harry Van Trier, de gerenomeerde botanist. Ondertussen is het uitgegeroeid tot een project waar vele plantenbezielers hun collectie in hebben ondergebracht.

Op het terrein kun je verscheidene uitzonderlijke collecties terugvinden van onder andere hortensia's, Afrikaanse lelies, magnolia's, pioenrozen, toverhazelaars, daglelies, baboes, ... De tuin is in de eerste plaats een demonstratietuin gericht op natuur, educatie en welzijn waar iedereen welkom is om zicht te laten inspireren. 

In het tuincafé met terras kun je nagenieten bij een welverdiende versnapering na een deugddoende wandeltocht.

Deelname aan de wandeling is gratis. Reserveren is niet nodig.

 

Meer info

toerisme@rijkevorsel.be

03 340 00 53