Print

Piepeloeren in Veussel

Op zondag 5 september 2021 laat Toerisme Rijkevorsel je binnenkijken op acht bijzondere plaatsen in onze gemeente. Een uitgestippelde route van ongeveer 17 km lang brengt je langs deze unieke plekjes. Bij de deelnemers is het mogelijk om wat lekkers te nuttigen. Hiervoor koop je een proevertjeskaart aan.

Een proevertjeskaart is alleen in voorverkoop te verkrijgen aan € 10. Deze kun je kopen aan de infobalie in het gemeentehuis en aan de onthaalbalie van de dienst vrije tijd op de 1ste verdieping van de Leo Pleysierbibliotheek. (enkel cash, geen bancontact). De voorverkoop start op maandag 16 augustus en loopt tot en met 27 augustus.

Deelnemen kan ook zonder proevertjeskaart. De flyer met route is verkrijgbaar op zondag 5 september aan de molen of op elke stopplaats. Ter plaatse kan men vrijblijvend drank en hapjes nuttigen.

Aan de fietsroute is bovendien een zoektocht verbonden waarmee je mooie prijzen kan winnen.

De dag wordt afgesloten op het molenterrein met om 17.00 uur een optreden van Peter en z’n Botsottos.

Dit evenement wordt ingericht volgens de dan geldende coronamaatregelen. 

Waar kun je dit jaar 'piepeloeren'?

Dit jaar kun je 'piepeloeren' op deze acht bijzondere plaatsen:

  1. Jeugdhuis De Wauwel. Het jeugdhuis van Rijkevorsel is elke vrijdag en zaterdag open voor zowel de jonge als iets oudere jeugd.
  2. Jeugdlokalen De Plussers. Deze jeugdvereniging voor kinderen tussen 12 en 18 jaar biedt maandelijks gevarieerde activiteiten aan.
  3. Mie Tracteur, waar de schone tijd van toen heeft stille gestaan. Maak kennis met de wondere wereld van de oldtimer tractoren.
  4. Atelier aan de Vaart. Hier volg je workshops schilderen, krijg je privéles of leer je als beginner portretschilderen. Op de vrije atelierdagen bepaal je zelf wat je schildert.
  5. Modelvliegclub Tornado. Een club voor modelvliegtuigen en drones, met drie pistes op het terrein. Verschillende instructeurs staan beginnende piloten bij.
  6. Kemphosch Hondenschool is gespecialiseerd in gehoorzaamheid en agility. Ervaren instructeurs trainen jou en je nieuwe aanwinst op een hondvriendelijke manier.
  7. De Schakel. Een groep vrijwilligers die zich inzet voor en met mensen uit de omgeving. Er is ook een winkel met tweedehandskleding: de ontvangsten worden gebruikt voor activiteiten met kansarmen.
  8. De Stenen Bergmolen en het molenterrein. De eindlocatie van 'Piepeloeren' en bovendien de uitvalsbasis van Toerisme Rijkevorsel vzw, een groep enthousiaste vrijwilligers die het toerisme in Rijkevorsel promoot. Blijf hier nog even napraten en geniet mee van het optreden van Peter en z'n Botsotto's!

Meer info

Toerisme Rijkevorsel
03 340 00 52
toerisme@rijkevorsel.be