Print

Piepeloeren in Veussel

Op zondag 9 juli 2023 laat Toerisme Rijkevorsel je binnenkijken op zeven bijzondere plaatsen in onze gemeente. Een uitgestippelde route van ongeveer 22 km lang brengt je langs deze unieke plekjes. Deze fietstocht bestaat uit twee lussen van respectievelijk 9 km en 13 km. Vertrekken kan tussen 10.00 en 14.00 uur.

De flyer met twee fietsroutes zijn verkrijgbaar op zondag 9 juli aan de molen. Ter plaatse kun je vrijblijvend drank nuttigen. Ook bij de deelnemers is het mogelijk om wat lekkers te nuttigen. Info over de aankoop van proevertjeskaarten vind je onderaan deze pagina.

Aan de fietsroute is bovendien een zoektocht verbonden waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Los bij elke stopplaats de wedstrijdvraag op, dien je formulier in op het molenterrein en maak kans op een mooie prijs!

Waar kun je gaan Piepeloeren?

Dit jaar kun je 'Piepeloeren' op deze zeven bijzondere plaatsen:

  1. Tuinderij Joossen. Joosen is een teeltbedrijf van komkommers, braambessen en frambozen, met automatenverkoop (ook yoghurt, …). Joosen wil groenten en fruit van de betere kwaliteit en smaak aanbieden. Tijdens ‘Piepeloeren’ kun je het bedrijf op de Oude Baan bezichtigen. Op dat moment is er teelt van komkommers. Nadien kun je op het gezellige terras van Mie Tracteur het proevertje nuttigen.
  2. Brasserie en Sportcentrum De Valk. De Valk is een ideale ontmoetingsplaats voor sporters, supporters, fietsers, wandelaars of gewoonweg iedereen die zin heeft in een lekker hapje en/of drankje. In een gezellige en kindvriendelijke sfeer kun je iets drinken en/of eten in de cafetaria of op het zonnige terras terwijl je kinderen zich amuseren in de speeltuin.
  3. Heemkundig Museum. Het museum, dat gehuisvest is in het gemeenschapscentrum van Sint-Jozef, biedt je een aantal mooie standen die zo uit ons rijke verleden zijn geplukt, onder andere archeologische vondsten, een oud klasje, de comme (waar documenten werden bewaard van het bestuur), voorwerpen en foto’s van vroeger enz.
  4. LRV Rijkevorsel. Dit is een rijvereniging en bestaat uit ruiters en ponyruiters. Ponyruiters zijn kinderen van zes tot zestien jaar die samen met hun pony op les komen. Kom eens kijken wat de ponyruiters in petto hebben en maak ook een ritje op één van de pony’s.
  5. Den Boeradrie. Een speel-, leer-, zorg- en belevingsboerderij waar je met volle teugen van het leven op de boerderij geniet. Extra troef is hun windmolen die zorgt voor zelfvoorzienende energie.
  6. Kringgroep 60 Het Looi. Kringgroep van de Vlaamse Vereniging voor Duitse Herders (VVDH). Hier wordt gehoorzaamheid en africhting van Duitse herders beoefend. Kortom zorgen dus dat de honden sociaal zijn en dat ze luisteren en een goede huisgezel zijn.  
  7. Toerisme Rijkevorsel vzw. De start- en eindlocatie van 'Piepeloeren'. Bovendien de uitvalsbasis van Toerisme Rijkevorsel vzw, een groep enthousiaste vrijwilligers die het toerisme in Rijkevorsel promoot. Blijf hier nog even napraten en genieten bij een drankje en proevertje. Niels De Stadskaarter haalt zijn magische goocheltrucs boven tussen 14.30 en 16.00 uur. Er is een bovendien nog een springkasteel  voor de kinderen. Ook de molenaars zullen die dag met trots de deuren van Stenen Bergmolen openzetten.

Proevertjeskaart

Bij de deelnemers is het mogelijk om wat lekkers te nuttigen. Hiervoor koop je een proevertjeskaart aan. Een proevertjeskaart is vanaf maandag 22 mei te verkrijgen in voorverkoop  aan € 15. De voorverkoop loopt tot en met maandag 3 juli. Kaarten kopen kan:

  • bij de onthaalbalie in het gemeentehuis
  • bij de onthaalbalie in de Leo Pleysierbibliotheek
  • via overschrijving op het rekeningnummer BE48 9733 5394 2627, met duidelijke vermelding 'Piepeloeren', naam en volledig adres

Op zondag 9 juli kun je ook nog een proevertjeskaart aankopen, dan betaal je € 20.

Meer info

Toerisme Rijkevorsel
03 340 00 51
toerisme@rijkevorsel.be