Print

Vormingen Sportregio Noorderkempen

 

Vorming en opleiding van trainers, bestuurders en sporters wordt steeds belangrijker in het sportgebeuren. Verschillende organisaties bieden verschillende cursussen en opleidingen aan. 

Sportregio Noorderkempen ILV

Sportregio Noorderkempen ILV organiseert in samenwerking met de twaalf gemeenten van deze regio en Sport Vlaanderen verschillende vormingen in jouw buurt. 

Deze vormingen zijn onderverdeeld in sporttechnische, sportbestuurlijke/medische en Positief Coachen. De vormingen werden ook opgenomen in de activiteitenkalender op deze website.

Dynamo Project

Het Dynamo Project is een project dat sportclubs in Vlaanderen ondersteunt op management vlak. Het Dynamo Project is er voor alle non-profit sportclubs in Vlaanderen, kleine of grote clubs. Voor sportclubs aangesloten bij een VSF federatie is deze dienstverlening gratis. Kijk zeker eens op de Dynamo-website want hier kan je tal van interessante vormingen terugvinden voor sportclubbestuurders.

Vlaamse Trainersschool (VTS) - Sport Vlaanderen

De Vlaamse Trainersschool is de organisatie die sportkaderopleidingen inricht over gans Vlaanderen om goed opgeleide trainers en begeleiders te vormen. Het aanbod vind je op de website van Sport Vlaanderen. Jaarlijks brengt de VTS een brochure Sportkaderopleidingen uit. Deze is verkrijgbaar op de sportdienst.