Print

Wereld Fietsdag

Op 3 juni 2021 is het Wereld Fietssdag. Op deze dag eren we de fiets, ook in Rijkevorsel. We merken op dat veel mensen het afgelopen jaar de weg naar de fiets hebben gevonden. Daarom organiseren we vanuit de dienst vrije tijd voor alle inwoners!

Workshop 'EHBO voor uwe velo'

De workshop is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Ken je dat gevoel? Je rijdt met je fiets langs de groene weides, je hoort de vogeltjes fluiten, je haren in de wind en plots kun je niet meer vooruit. Je trapt precies veel te hard en hoort een sis-geluid. Gedaan met de fietstocht … Maar niet getreurd! Tijdens de workshop ‘EHBO voor uwe VELO’ leer je de basiskneepjes van het vak als je pech hebt met je fiets onderweg.

In samenwerking met de fietsenwinkels Peter Brosens en Bart Lauryssen zal de workshop doorgaan op donderdag 3 juni 2021 van 19.00 uur tot 20.30 uur op de speelplaats van GLS De Wegwijzer. Deelnemen is kosteloos.

De workshop is voor inwoners van Rijkevorsel (+18 jaar) met geen tot zeer weinig ervaring met herstellen van zijn of haar fiets.

De workshop is gericht op koersfietsen en mountainbikes. Elektrische fietsen komen niet aan bod. Vooral praktijk zal in de opleiding aan bod komen, je eigen fiets meebrengen is dus belangrijk. Door de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt.

Je kan je inschrijven via het inschrijvingsformulier.

Actie Belgerinkel

Wat is er beter dan de fiets te eren door hem te versieren in prachtige kleuren en hem toe te juichen met veel lawaai. Het lokaal bestuur roept alle inwoners op om met toeters en bellen naar school of naar het werk te fietsen. Hoe meer lawaai, hoe beter!

Wat kan je zoal doen? Je kan bijvoorbeeld prachtige gekleurde parels hangen aan je spaken. Telkens je wil ronddraait, gaan ze veel lawaai maken. Je kan ook blikjes hangen achter je fiets. Dan kan je zeker voor veel 'gerammel' zorgen. Nog een leuke en eenvoudige decoratie is speelkaarten vastmaken met wasknijpers aan de stang van je wiel. Je krijgt dan een luid geratel te horen wanneer je fietst. 

Haal je creativiteit boven en rijd op donderdag 3 juni 2021 al rinkelend met je fiets door de Rijkevorselse straten. Hoe meer toeters en bellen, hoe beter! 

 

Heb je nog meer honger naar de fiets? Volg zeker onze facebook pagina Beleef Rijkevorsel waar je inspiratie kan halen om je fiets leuk te versieren.