Print

Erfgoeddag 2018

Dit jaar vindt Erfgoeddag plaats op zondag 22 april met als thema 'Kiezen'. In het jaar van de lokale verkiezingen roept Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed. In Rijkevorsel werd een programma uitgewerkt waarbij de Heemkundige Kring van Rijkevorsel en de Rijkevorselse scholen een hoofdrol spelen.

  • In het Heemkundig Museum kun je om 15.00 uur komen luisteren naar de voordracht ‘Straffe verhalen, verscheurende keuzes’. Naast deze voordracht ben je ook welkom in het museum voor een rondleiding doorheen de tijd. In het dagdagelijkse leven maak je constant keuzes. Hoe werden deze vroeger gemaakt?
  • Op de eerste verdieping in het gemeentehuis worden oude verkiezingspamfletten tentoongesteld en in een heus verkiezingshokje kun je je stem laten horen en mee kiezen voor hét Erfgoed van Rijkevorsel.
  • De leerlingen van de zesde leerjaren van de Rijkevorselse scholen worden in de klas bevraagd hoe ze hun toekomst zien. Welk beroep vinden ze leuk? Waar kunnen ze dit beroep uitoefenen? Ze mogen hun droom neerschrijven in een brief gericht aan zichzelf. Op Erfgoeddag worden deze brieven in het museum tussen 10.00 en 12.00 uur officieel gesloten met een lakzegel en in een schatkist bewaard tot in het jaar 2040.
  • De tentoonstelling en het heemkundig museum zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
  • In Sint-Jozef kun je tussen 13.00 en 17.00 uur langsgaan in de kerk. Hier wordt het officiële startschot gegeven van het project ‘Kerk als dorpsknooppunt’.

Alle activiteiten zijn gratis.