Print

Jeugdboekenmaand: maart 2024

Maart is weer jeugdboekenmaand! Dit jaar is het thema ‘Sport & Spel’. Want spelen en bewegen is goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart? Daarom zal er in maart weer heel wat in de bib te beleven zijn!

Teken- en spelletjeswedstrijd

De hele maand lang kunnen kinderen in de bib terecht om deel te nemen aan een wedstrijd. Kleuters kunnen tekenplaten binnenbrengen, kinderen van het eerste en tweede leerjaar mogen een spelletjesbundel invullen en kinderen vanaf het derde leerjaar gaan op zoek naar de schuldige in het detectivespel van de bib. Iedere deelnemer aan een wedstrijd maakt kans op leuke prijzenpakketten.

Voorlees- en knutselmoment – zaterdag 16 maart

Pal in het midden van de jeugdboekenmaand wordt het maandelijkse voorlees- en knutselmoment georganiseerd. Op zaterdag 16 maart, van 10.30 tot 11.30 uur, kunnen kleine lezertjes in de bib terecht voor een leuk verhaal en daarna gaan zij zelf aan de slag om iets in elkaar te knutselen. Deze activiteit kan vanaf vier jaar. Om voldoende materiaal te voorzien zodat iedereen zelf kan knutselen, vragen we wel om voor deze activiteit in te schrijven. Dit kan aan de balie in de bib of door een mail naar de bib te sturen.

De Kaboutersportschool – woensdag 20 maart

Sportraad Rijkevorsel, de turnleerkrachten van de kleuterscholen, de Rijkevorselse sportverenigingen en het lokaal bestuur werken samen om op woensdag 20 maart ‘De Kaboutersportschool’ te organiseren. Tussen 13.30 en 14.00 uur wordt er voorgelezen uit Biba & Loeba. Daarna worden de deelnemers omgetoverd in kabouters en proeven zij van het kleutersportaanbod van de Rijkevorselse sportverenigingen. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Meer info en inschrijven via www.rijkevorsel.be/kaboutersportschool.

Spelletjesnamiddag in de bib – woensdag 27 maart

Een thema als ‘Sport & Spel’ kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een spelletjesnamiddag. Op woensdag 27 maart opent de bib haar deuren van 14.00 tot 17.00 uur om samen gezellig bordspelletjes te spelen. Ouders kunnen meespelen of in de bib genieten van een tasje koffie of thee. De spelletjescollectie van de bib is nogal beperkt. Neem dus gerust zelf je favoriete spelletjes mee, dan ben je ook zeker dat er iets bijzit dat je leuk vindt. Schrijf je zeker in om een plekje te reserveren. Zo weten wij ineens hoeveel stoelen we moeten klaarzetten! Je kan je inschrijven via het onderstaande formulier.

Schrijf je hier in voor de spelletjesnamiddag!