Print

Pierre Vervloesem Group ft. Bruno Vansina

Als vast lid van Pierre Vervloesem Group, nodigt Vansina Vervloesem uit voor een “residentie” concert in de Singer.

Pierre Vervloesem is een atypische gitarist en componist, door de pers ook wel de Belgische Frank Zappa genoemd. Vervloesem haalt het beste uit ‘Belgian-style Compromis’: de beheersing van het jazzistische veld, het gebruik van de energieke ritmiek van klassieke rock, gecombineerd met de levendige en grenzeloze kanten van het elektronische universum. Hij biedt een buitensporig werk besprenkeld met een vleugje waanzin.

Vansina en Vervloesem leerde elkaar 20 jaar geleden kennen bij Flat Earth Society Orchestra (FES). Als snel was duidelijk dat ze een grote gedeelde fascinatie hadden voor Frank Zappa maar ook Talking Heads, Martin Denny, John Hassel … Mede hierdoor waren ze jarenlang kamergenoot tijdens de verschillende internationale tournées met FES.

Muzikaal vonden ze elkaar meer in meer in verschillende projecten van Vansina (Nirvana Bonus, Het meisje en de vogel, Orchestra Exotica, Urbaan Vonnis, Sitcom 85’) of van Vervloesem (Caca, Simple, Flambant Neuf, 30 Years Of Succes) en er staan er nog enkele op stapel ‘as we speak’.

Normaal speelt deze band uitsluitend repertoire van PV. Voor deze gelegenheid breiden ze het repertoire uit met composities van Vansina. Het wordt een avond met tonnen energie, de nodige humor en muzikale absurditeiten maar vooral een samenwerking tussen twee muzikanten en vrienden, een avond van ‘copains’, twee handen op één buik.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
de Singer
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Datum
24/09/2022
Uren
-
Georganiseerd door

De Singer vzw

Prijs
14 euro
Prijs beschrijving

Basistarief: 14 euro
voorverkoop: 14 euro
inkomprijs: 16 euro
voorverkoop studenten: 12 euro
inkomprijs studenten: 14 euro

Leeftijd
-
Contactpersoon
Locatie
De Singer vzw
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
BE