Print

Paris Texas

Paris Texas is een 5-koppige band rond songschrijvers Gerrit Hüppertz en Dave Crokaerts. De vele roadtrips door het Zuiden van de USA zijn de inspiratiebron voor hun nummers. De muziek is doorspekt met al het lekkers dat de Amerikaanse bodem te bieden heeft: van americana over traditionele bluegrass tot countrymuziek. Steeds met oog voor herkenbaarheid en melodie.

Live worden ze bijgestaan door Maarten Michielsen (You Raskal You), Jan Michielsen (Four Wheel Drive, Blue Maxx) en Dirk Peeraer (Rawhide), doorgewinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang probeert de band de songs naar een hoger niveau te tillen.

Eind 2019 bracht bracht Paris Texas hun debuutplaat 'When You're Gone' uit, onder het goedkeurend oog van producer Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes). Het album telt 13 akoestische songs, met het thema verlies als rode draad.

De band werkte reeds een mooie concertreeks af, met als hoogtepunt het driedaagse Omagh Bluegrass Festival in Noord-Ierland. Daar kon de band het Ierse publiek overtuigen met hun energieke liveset. Wij gaan er uiteraard vanuit dat het volgende hoogtepunt van Paris Texas op 27 maart in de Singer zal zijn!

Dit concert was oorspronkelijk gepland op 15 mei 2020, maar is verplaatst omwille van het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
de Singer
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Datum
27/03/2021
Uren
-
Georganiseerd door

De Singer vzw

Prijs
10 euro
Prijs beschrijving

Basistarief: 10 euro
voorverkoop: 10 euro
inkomprijs: 12 euro
voorverkoop studenten: 7 euro
inkomprijs studenten: 9 euro

Contactpersoon
Locatie
De Singer vzw
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
BE