Print

Duivelse Molens

Duivelse Molens, oude Kempense molenverhalen komen tot leven.

In het landelijke Vlaanderen van onze voorouders namen de molens een bijzondere plaats in. Laat je meevoeren terug in de tijd en wees getuige van de bezigheden en het wel en wee van een molenaarsgezin met zijn knechten en toevallige bezoekers. De spelers-vertellers laten je meegenieten van verhalen waarin angst, bedreiging, onzekerheid, kommer en kwel de boventoon voeren.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de loop der eeuwen rond de molens en de figuur van de molenaar ook hier in de Noorderkempen een zekere geheimzinnigheid is ontstaan.

De molenaarsfamilie ontvangt je in hun woonkamer, waar een knetterende houtkachel je onmiddellijk zal opnemen in de sfeer van een oud Vlaams molenaarsgezin. Een aaneenschakeling van verhalen neemt je mee naar verschillende locaties en de molen zorgt voor een prachtig decor.

Op de avonden van 4, 5, 12, 18, 19, 25 en 26 november nodigt Toerisme Rijkevorsel je uit om mee te komen luisteren naar enkele oude Kempense molenverhalen in het bezoekerscentrum aan de molen, Looiweg 43 te Rijkevorsel.

Kaarten voor de voorstellingen worden verkocht aan de prijs van € 8 aan de onthaalbalie in het gemeentehuis, Molenstraat, 5.

Deuren open om 19u

Meer info :
info@rijkevorsel.be - tel. 03 340 00 00
toerisme@rijkevorsel.be – tel. 03 340 00 52

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Stenen Bergmolen
Looiweg
2310 Rijkevorsel
Datum
26/11/2022
Uren
-
Georganiseerd door

Toerisme Rijkevorsel

Prijs
8 euro
Prijs beschrijving

Basistarief: 8 euro

Leeftijd
-
Contactpersoon
Telefoonnummer
03 340 00 50
Locatie
Toerisme Rijkevorsel
Molenstraat 5
2310 Rijkevorsel
BE