Print

2310-familiedag in Sint-Jozef Rijkevorsel

Op zondagnamiddag 23 oktober nodigt het lokaal bestuur iedereen uit op de gezellige familiedag in Sint-Jozef Rijkevorsel. In en rond het Gemeenschapscentrum en de Kinderclub van Sint-Jozef voorzien we tal van activiteiten voor kinderen.

Ze kunnen zich uitleven op diverse springkastelen of op de gloednieuwe speeltuigen van de Kinderclub Sint-Jozef. Er is een draaimolen, goochelaar, miniquads, een schminkstand, ... Alles is aanwezig om er een topdag van te maken!

Zin in een heerlijk zachte knuffel? Warme William is opnieuw van de partij!

Ondertussen kunnen ouders, familieleden en vrienden op het indoorterras genieten van een hapje en een drankje.

Ook de tweedehandswinkel van De Schakel in de Pioenstraat is op deze namiddag geopend. Zeker een bezoekje waard!

Heemkundige Kring stelt in primeur twee zeer oude schepenbrieven tentoon

Door de toekomstige renovatie van het gemeentehuis is een deel van het Heemkundig Museum verhuisd naar het Gemeenschapscentrum van Sint-Jozef. Op deze nieuwe locatie zal de Heemkundige Kring speciaal voor de 2310-dag een bijzondere aankoop tonen aan het publiek.

Onlangs kon de Heemkundige Kring twee zeer oude schepenbrieven op perkament, met de zegel er nog aan, op de kop tikken. De brieven dateren uit de tijd van de Bourgondiërs (circa 1384 -1482). Omwille van de ouderdom worden deze normaal gezien niet tentoongesteld, maar uitzonderlijk stelt de Heemkundige Kring de stukken in primeur voor op de 2310-dag. Wie wil, kan ze komen bekijken en uitleg krijgen over de inhoud en het waarom van de brieven. Aan de hand van die perkamenten krijg je ook duiding over de rol van de vrouw en de armenzorg in die tijd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
GC Sint-Jozef
Kerkdreef 61
2310 Rijkevorsel
Datum
23/10/2022
Uren
-
Georganiseerd door

Lokaal Bestuur Rijkevorsel

Prijs
gratis
Prijs beschrijving

Basistarief: 0 euro

Leeftijd
-
Contactpersoon
Locatie
Lokaal Bestuur Rijkevorsel
Molenstraat 5
2310 Rijkevorsel
BE