Print

Tijdelijk onderkomen voor het Heemkundig Museum

Door de geplande renovatie van het gemeentehuis worden de activiteiten van het Gemeentelijk Heemkundig Museum in beperkte vorm verdergezet in het gemeenschapscentrum in Sint-Jozef Rijkevorsel (Kerkdreef 61 - 2310 Rijkevorsel). Eenmaal de renovatiewerken afgerond zijn, verhuist het Heemkundig Museum terug naar haar vaste stek in de kelderverdieping van het gemeentehuis.

Wanneer en waar kun je het Heemkundig Museum bezoeken?

Vanaf 1 juli 2022 tot en met november 2022 zal het museum in het gemeentehuis enkel nog open zijn op de derde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Een bezoek op afspraak behoort ook nog tot de mogelijkheden. Hiervoor kun je contact opnemen met de Heemkundige Kring van Rijkevorsel.

Tegen december 2022 worden de overige zaken in de kelder van het gemeentehuis ingepakt en verplaatst naar stockageruimtes, zodat de materialen een veilig onderkomen hebben tijdens de renovatiewerken.

Het klasje, het documentatiecentrum, de resultaten van de opgravingen en het atelier voor het restaureren van gevonden stukken verhuizen in de zomer naar het voormalige Aster Berkhofmuseum in Sint-Jozef (Kerkdreef 61 - 2310 Rijkevorsel). Daar wordt alles opnieuw ingericht zodat de Heemkundig Kring in september 2022 opnieuw scholen kan ontvangen. Het secretariaat en het documentatiecentrum zullen vanaf dan open zijn elke dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Contact

Heemkundig Museum en documentatiecentrum
Molenstraat 5 - 2310 Rijkevorsel
voor inlichtingen en afspraken: 03 314 41 76

hkrijkevorsel@outlook.be
heemkundigekringrijkevorsel.wordpress.com
blog.seniorennet.be/heemkundigekringrijkevorsel
Facebookpagina Heemkundige Kring van Rijkevorsel