Print

Renovatiewerken Brug 8 in juli en augustus - UPDATE

Nieuwsbericht 25 mei 2021 - UPDATE 30 augustus 2021

UPDATE - Brug 8 zal terug open gesteld worden voor alle verkeer vanaf donderdag 2 september

De aannemer en De Vlaamse Waterweg laten weten dat brug 8 vanaf donderdag 2 september terug opengesteld wordt voor het verkeer. Dit was normaal gepland op woensdag1 september. Oorzaak is onder andere het slechte weer en de oude slijtlaag die moeilijk te verwijderen was. De omleiding wordt dus met één dag verlengd, de aankondigingsborden worden aangepast.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de zomervakantie zal een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg werken uitvoeren aan Brug 8 aan de Oostmalsesteenweg. De grondige renovatiewerken aan de brug omvatten o.a. betonherstellingen, metallisatie, waterstralen, schilderwerken, ...

Tijdens de werken zal de ophaalbrug een langdurige periode afgesloten worden voor alle wegverkeer, fietsers en voetgangers en dit vanaf donderdag 1 juli tot en met dinsdag 31 augustus. De aannemer zal tijdens het bouwverlof blijven doorwerken om de werken tijdig te kunnen beëindigen.

Omleiding voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers zal er een omleiding zijn via het jaagpad naar Brug 7 (Looiweg-Gansheideweg). Het jaagpad aan de zuidkant van het kanaal zal worden opgewaardeerd in functie van een betere toegankelijkheid voor de gebruikers.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werken worden er twee omleidingen voorzien:

  • Omleiding voor alle verkeer +3,5 ton via Sint-Lenaarts en Malle: Hoogstraatsebaan – Turnhoutsebaan – Sint-Lenaartsebaan – Oostmalsebaan – Mallebaan – Hoogstraatsebaan – Eester – Bevrijdingsstraat – Sint-Lenaartsesteenweg en omgekeerd.
  • Omleiding voor alle verkeer -3,5 ton via Sint-Jozef Rijkevorsel en Vlimmeren: Hoogstraatsebaan – Turnhoutsebaan – Antwerpseweg – Hei-einde – Vlimmersebaan – Stevennekens – Drijhoek – Bochtenstraat en omgekeerd.

Om mogelijk sluipverkeer te weren, wordt in juli en augustus een tijdelijke tonnagebeperking ingesteld in de Senator Coolsdreef, Pannenhuisweg en Gansheideweg, met uitzondering van laden en lossen. Politie Noorderkempen zal dit met regelmaat opvolgen.

Communicatie over de werken

De bewoners en handelszaken in de omgeving van de werken ontvangen tijdig een bewonersbrief met de nodige informatie. Voor vragen en/of opmerkingen kunnen ze terecht via onderstaande contactgegevens: