Print

Moordspel 2310

Het Moordspel 2310 is afgelopen. Hopelijk heb jij kunnen achterhalen wie de moordenaar is en hoe en waar hij of zij heeft toegeslaan. Als je bij de winnaars bent, zullen we je contacteren.

Bedankt om deel te nemen!

------------------------------------

Er is een moord gepleegd in sporthal De Valk!

De politie van Rijkevorsel is volop op zoek naar de dader, het moordwapen en de moordlocatie, maar ook jullie hulp kunnen we zeker gebruiken om deze moordzaak op te lossen!

Vanaf maandag 15 tot en met vrijdag 19 februari 2021 zullen er dagelijks tips verschijnen via het Facebookevenement ‘Moordspel 2310’ en op deze pagina. Elke dag verschijnt er een filmpje over een locatie waar aanwijzingen zijn gevonden. Ga naar deze locatie en ontcijfer de tips zodat je uiteindelijk te weten komt wie de moord heeft gepleegd, met welk wapen en op welke locatie. Je kan elke dag even langs de vindplaatsen passeren (duurt +/- een uurtje), maar je kan evengoed alle locaties afgaan tijdens het weekend.

De dader, het moordwapen en de moordlocatie kunnen worden doorgegeven aan de vrijetijdsdienst via het online invulformulier (niet meer beschikbaar omdat het Moordspel 2310 is afgelopen) of via de invulstrook op de deelnameformulieren. Het deelnameformulier kan je downloaden onderaan op deze pagina of ophalen in de Leo Pleysierbibliotheek (Hoogstraatsesteenweg 19). Ingevulde papieren mogen tot en met maandag 22 februari 2021 in de brievenbus van de Leo Pleysierbibliotheek worden gestoken.

Hieronder vinden jullie meer info over het dossier van de moord.

Dossiergegevens

Ook tijdens de coronaperiode wordt er gewerkt in sporthal De Valk, die aan de recreatiezone Sonsheide Rijkevorsel ligt. Momenteel is het gebouw echter verzegeld, omdat er recent een gruwelijke mood werd gepleegd. Niemand minder dan onze geliefde onthaalmedewerker Francine Janssen werd op mysterieuze wijze van kant gemaakt!

In het eerste politieverslag lezen we dat het slachtoffer vorige week dinsdag omstreeks 16.30 uur nog levend werd gesignaleerd in de inkomhal. Francine zou daar nog een gesprek hebben gehad met haar collega van het onthaal. Concreet waren er op dat moment nog 9 personen aanwezig in de sporthal. En gezien de veiligheidscamera aan de voordeur alle passanten registreert, moet één van deze aanwezigen dus de dader zijn. De conciërge, die te allen tijde binnen kan, wordt ook verdacht.

De lokale recherche blijft in het duister tasten, dus doen we een beroep op de Rijkevorselnaars om deze zaak mee te helpen oplossen! Wie heeft de moord gepleegd? Welk wapen heeft de moordenaar gebruikt? En waar heeft deze vreselijke misdaad plaatsgevonden?

Zoek het juiste antwoord via deze website, de facebookpagina Beleef Rijkevorsel en op diverse plekken in het dorp!

Verdachten

Amira Kaluko, collega-onthaalmedewerker

Jawel, de zus van sterspeler Rumelo Kaluko. Twee weken geleden heeft de algemeen directeur van het lokaal bestuur Rijkevorsel laten weten dat er nog maar plaats is voor één onthaalmedewerker. Hierdoor is er grote spanning tussen Amira en Francine. Het gebeurt weleens dat ze roddelen over elkaar tegen de andere collega’s. Beiden willen blijven werken aan het onthaal in sporthal De Valk. Hoe ver wil Amira gaan om haar baan te behouden?

 

 

Danny Bosman, conciërge

Als gebouwbeheerder is hij verantwoordelijk voor het afsluiten en controleren van de ruimtes. Op de avond van de misdaad was Danny niet aanwezig. Maar hij kent het gebouw vanbinnen en vanbuiten en is de enige die weet hoe je de beveiligingscamera manipuleert. En waar was Danny dan wel op de avond van de moord?

 

 

 

Kristof Ackaert, sporttrainer

Het reserveren van de sporthal loopt niet altijd van een leien dakje. Al sinds de sporthal open is, zit het er daardoor vaak bovenarms op tussen Kristof en Francine. Ze hebben dikwijls hevige discussies over de reservaties. De sporttrainer is niet tevreden met de weinige momenten dat hij de sporthal mag gebruiken voor een training. Is Kristof zijn ego gekrenkt hierdoor en heeft hij de controle verloren?

 

 

 

Inge Vandeputte, poetsvrouw

Inge is getrouwd met de sportfunctionaris en ze hebben een passionele relatie. Recent heeft de poetsvrouw ontdekt dat Francine een klein boontje heeft voor de sportfunctionaris. Ze ziet hen niet graag samen praten of door de gangen passeren. Francine moet van hare vent afblijven! Inge is zeer jaloers. Dreef die jaloezie haar tot het uiterste?

 

 

 

Paul Van Hullen, medewerker technische dienst

Door wijzigingen van de coronamaatregelen werd de planning van de technische dienst op korte tijd voor de 3de keer plots gewijzigd en vielen er tal van opdrachten samen. Voor de technieker was de opdracht om het materiaalkot van de sporthal aan te passen er te veel aan. En dan stond onthaalmedewerker Francine er nog op dat er ook ineens grote kasten zouden komen in het materiaalkot! Getuigen hebben Paul het laatst gezien met een zaag aan het materiaalkot. Zag de technieker zijn kans om de zoveelste extra opdracht te ontlopen?

 

 

 

Daniël Beckers, boekhouder

Als hoofd van de administratie is Daniël geen onbesproken figuur. Al jaren lopen er tal van rechtszaken tegen hem over gesjoemel en geldverduistering. De ochtend van de misdaad hadden hij en Francine nog een felle discussie over het jaarbudget. Wist Francine te veel?

 

 

 

 

Arianna Romano, cafetariavrouw

Vrijwilliger en cafetariavrouw van dienst. Arianna is de vrolijkheid zelve, maar de laatste tijd komt ze wat nerveus over. Francine geeft tegenwoordig niet al te stipt de werkplanning door. Dit heeft gevolgen voor Arianna’s vrije tijd. De cafetariavrouw heeft ook een mysterieuze kant, want er werd al gefluisterd dat ze banden zou hebben met de Italiaanse maffia. Heeft zij iets te maken met de moord?

 

 

 

Achille De Winne, brouwer

De brouwer is vaste klant bij de klachtenlijn. Zo zeurt hij al jaren om een prijsverhoging van de dranken in de sporthal, maar door een vergetelheid van Francine werd die verhoging nog steeds niet doorgevoerd. De brouwer is in alle staten door de gemiste inkomsten. Was hij misschien zelfs in staat tot moord?

 

 

 

Bart Adriaenssens, sportfunctionaris

Een echte bon vivant. Naast sport en evenementen geniet Bart ook van goed eten en drinken. Wat weinig mensen weten, is dat Bart al jaren kampt met een drankprobleem. Door het verplaatsen van heel wat activiteiten door COVID-19, stond hij de laatste tijd erg onder druk. Amira, de collega-onthaalmedewerker van Francine, liet weten in haar verklaring dat Francine op het punt stond de sportfunctionaris aan te geven bij het algemeen bestuur. Wou hij hier een stokje voor steken?

 

 

Moordwapen

 • Riem (gewurgd)
 • Laptop (het hoofd ingeslagen)
 • Zaag (schedel doorgezaagd)
 • Sportracket (botten verbrijzeld)
 • Wolfskers (vergiftigd)

Locatie

 • Sporthal
 • Kleedkamer
 • Cafetaria
 • Onthaalbalie
 • Toilet
 • Technische ruimte
 • Materiaalkot

Moordspel tips

Elke dag worden er tips gehangen op een locatie in Rijkevorsel die jou helpen om de moordenaar te ontmaskeren. Alle tips blijven hangen tot en met zondag 21 februari 2021.

 • Tips maandag 15 februari 2021 vind je terug op deze locatie: 51°19'46.3"N 4°45'40.1"E
 • Tips dinsdag 16 februari 2021 vind je terug op deze locatie: 51°21'15.4"N 4°44'24.6"E
 • Tips woensdag 17 februari 2021 vind je terug op deze locatie: 51°22'45.8"N 4°47'26.8"E
 • Tips donderdag 18 februari 2021 vind je terug op deze locatie: 51°20'39.8"N 4°45'36.2"E
 • Tips vrijdag 19 februari 2021 vind je terug op deze locatie: 51°20'36.7"N 4°44'58.1"E