Print

Werken aan Brug 8 van 6 juli tot 30 augustus - uitgesteld

Nieuwsbericht 6 juli 2020 - UPDATE

Na spoedoverleg is beslist dat de werken aan Brug 8 met een jaar worden uitgesteld. Deze zijn nu ingepland voor de zomer van 2021. Dit doordat de bouwheer/aannemer niet tijdig alle signalisatievergunningen kon bekomen.

Bedankt voor het begrip!

 

Nieuwsbericht 29 juni 2020

In juli en augustus zal een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg werken uitvoeren aan brug 8 op de Oostmalsesteenweg. De ophaalbrug zal hiervoor afgesloten worden vanaf maandag 6 juli tot en met 30 augustus. Tijdens deze periode is de brug voor alle wegverkeer afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers.

De brug krijgt een grondige renovatie. De renovatiewerken aan de brug omvatten zowel betonherstellingen als schilderwerken, metallisatie, waterstralen, ... Dit verklaart de uitgebreide duur van de werken.

Omleidingen 

Gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werken dient alle doorgaand verkeer volgende omleidingen te volgen:

  • komende van het centrum van Rijkevorsel volg je een omleiding via Sint-Lenaarts (Brug 9): Oostmalsesteenweg - Dorp - Sint-Lenaartsesteenweg - Oostmalsebaan - Sint-Lenaartsebaan
  • komende van Oostmalle volg je een omleiding via Sint-Jozef Rijkevorsel (Brug Sluis 1): Oostmalsesteenweg - Hoogstraatsebaan - Turnhoutsebaan - Hei-einde - Vlimmersebaan - Stevennekens

klik op de foto voor een grotere afbeelding

Tijdens de werken geldt er een tonnageverbod voor zwaar vervoer op de Senator Coolsdreef, met uitzondering voor aangelanden en voor laden en lossen.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers worden omgeleid via het jaagpad naar Brug 7 (Looiweg-Gansheideweg).

Communicatie over de werken

We hadden graag eerder over deze werken gecommuniceerd, maar o.a. door de impact van de coronacrisis is de informatie laattijdig tot bij het lokaal bestuur gekomen. De beslissing over de werken kon daarom ten vroegste op maandag 29 juni goedgekeurd worden door het college van burgemeester en schepenen.

De bewoners in de omgeving van de werken zullen deze week een brief ontvangen met daarin de nodige info over de werken. Voor vragen of opmerkingen kun je terecht via onderstaande contactgegevens: