Print

Wensen hangen op in Feeënbomen

Nieuwsbericht 13 november 2023

Na het succes van de vorige jaren organiseert het lokaal bestuur opnieuw het Feeënbomen-project. In de Leo Pleysierbibliotheek, in Frituur de Vaart en in de Rijkevorselse winkelketens Carrefour, Jumbo en Okay zijn onlangs Feeënbomen geplaatst met daarin de wensen van verschillende kinderen. Inwoners die deze jongeren willen steunen, kunnen een envelop uit de boom nemen en de wens van iemand in vervulling laten gaan.

De bomen blijven staan tot uiterlijk vrijdag 1 december. Als alle wensen opgehaald zijn, is het mogelijk dat de bomen vroeger verwijderd worden. 

Project 'de Feeënboom'

Met het project zorgt het lokaal bestuur ervoor dat kinderen en jongeren (vanaf geboortejaar 2007 tot en met 2023) uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode. Omdat hun ouders niet altijd het budget hebben om speelgoed te kopen, kan iedereen die dat wenst dit in hun plaats doen. 

De kinderen krijgen de kans om een cadeau te kiezen voor een maximumbedrag van € 30 en mogen deze toevoegen aan hun verlanglijstje. Het hoeft niet één geschenk van € 30 te zijn. Het kunnen ook meerdere cadeaus zijn met een maximum totale waarde van € 30. Inwoners van Rijkevorsel kunnen dan via de Feeënbomen de wensen van deze kinderen in vervulling laten gaan. Het lokaal bestuur werkt hiervoor samen met verschillende partners, organisaties en ondernemers.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Kinderen uit kwetsbare gezinnen hebben hun wensen kunnen binnenbrengen bij de sociale dienst.
  • Medewerkers van de sociale dienst steken het papier met de wens in een envelop en hangen deze op aan de verschillende feeënbomen in het dorp.
  • Inwoners die de boom passeren kunnen een envelop meenemen en het cadeau ingepakt terug bezorgen aan de sociale dienst. Er staan geen namen op vermeld dus de anonimiteit wordt gewaarborgd. Op de feeënboom staat ook een QR-code, inwoners kunnen deze inscannen met hun bank-app en zo een gift doen (rekeningnummer = BE93 0910 0086 7167 + mededeling 'Feeënboom').
  • Uiteraard hopen we dat er veel respons komt op dit initiatief, zodat we samen een brede glimlach op het gezicht van deze kinderen en jongeren kunnen toveren!

Meer info

Sociale dienst OCMW
Prinsenpad 27
2310 Rijkevorsel
03 340 39 65
socialedienst@rijkevorsel.be