Print

Week van de Korte Keten (13 tot 21 mei)

Nieuwsbericht 12 mei 2023

Weet jij graag waar je voedsel vandaan komt en wie het geproduceerd heeft? Dan is kopen bij een boer uit je buurt iets voor jou. Groenten, fruit, vlees, melk en zo veel meer. Je vindt ze allemaal in jouw buurt.  

Op bijna de helft van het grondgebied van de provincie Antwerpen zijn landbouwers dag in dag uit bezig met ons voedsel. Een 200-tal van die ondernemers spant zich als korte keten-producent in om lokaal lekkers op een laagdrempelige en aangename manier voor te schotelen. Bij hen kun je in een hoevewinkel, automaat, pluktuin, op de markt, … terecht en koop je dus rechtstreeks bij de producent. Je gaat naar huis met kraakverse producten en weet waar jouw voedsel vandaan komt.

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Ontdek de Korte Ketenproducenten in Rijkevorsel via volgende link: www.rijkevorsel.be/korteketen.