Print

Urban Trail Rijkevorsel op 7 oktober

Nieuwsbericht 10 augustus 2023

Dit jaar vieren we onze gemeentelijke 23/10-feestdag niet één dag, maar de hele maand oktober lang! Oktober is immers de 10de maand van het jaar ’23. En dat gegeven grijpen we maar wat graag aan om een hele maand lang te feesten!

Er zijn tal van activiteiten in oktober gepland. Je verneemt er binnenkort alles over op de website, in de 2310 of via onze socialemediakanalen.

Urban Trail in Rijkevorsel

Op zaterdag 7 oktober organiseert het lokaal bestuur de tweede editie van de Urban Trail Rijkevorsel. Het traject brengt lopers en wandelaars langs en door verschillende Rijkevorselse gebouwen. Zo kun je o.a. door het gemeentehuis, sportcentrum De Valk, de jeugdlokalen aan de Sonsheide, de Stenen Bergmolen en de Sint-Willibrorduskerk wandelen of lopen. Onderweg word je bovendien getrakteerd op extra animatie.

Wandelaars en lopers starten hun tocht aan het gemeentehuis tussen 13.30 en 15.30 uur. Na de wandeling of de looptocht kun je nog gezellig nakaarten op het terras aan het gemeentehuis (tot 18.00 uur).

De volledige omloop vind je hieronder terug. Er is een korte lus voorzien van ongeveer 4 km. Wil je graag wat meer kilometers in de benen? Dan kun je voor de lange tocht van ongeveer 10 km inschrijven.

De Urban Trail Rijkevorsel is een gratis evenement.

Schrijf je in voor de Urban Trail!

Inschrijven kan via onderstaande knop. Vul jouw contactgegevens in, laat ons weten of je wil wandelen dan wel lopen en of je de korte of de lange route zal afleggen. 

Omloop Urban Trail Rijkevorsel

Hieronder vind je het traject van de lange route van 10 km terug. Wil je de route graag in detail bekijken, surf dan naar deze website. Deelnemers aan de korte omloop draaien in de Emiel Van Roeystraat links de Borgerhoutstraat in om zo meteen door te steken naar de Sint-Willibrorduskerk.

Beide routes worden volledig voorzien van pijlen en wegwijzers.

Tijdens de wandeling of looptocht kom je langs of door volgende gebouwen:

  • Korte route: gemeentehuis (start), Sint-Willibrorduskerk, Park Doelenpad, Sportveld Bavelstraat, Woonzorgcentrum Den Brem, GLS De Wegwijzer, Leo Pleysierbibliotheek, Kinderclub centrum, Sint-Luciaschool, Kiosk gemeentehuis (aankomst)
  • Lange route: gemeentehuis, sociale dienst OCMW, Woonzorgcentrum Prinsenhof, Terreinen KFC Zwarte Leeuw, Sportcentrum De Valk, Plusserslokaal, JH De Wauwel, Molenterrein en Stenen Bergmolen, Brandweer Rijkevorsel, Oude Pastorij (Sint-Jorisgilde), Sint-Willibrorduskerk, Park Doelenpad, Sportveld Bavelstraat, Woonzorgcentrum Den Brem, GLS De Wegwijzer, Leo Pleysierbibliotheek, Kinderclub centrum, Sint-Luciaschool, Kiosk gemeentehuis (aankomst)

Het GPX-bestand van de lange route van de Urban Trail kun je hieronder downloaden. Volg hiervoor de aangegeven stappen.

GPX - lange route

  • Klik met je rechtermuisknop op de link hierboven
  • Klik op 'bestand downloaden' of 'link opslaan als...'
  • Sla het GPX-bestand op
  • Zet het GPX-bestand op jouw gps-toestel en/of open het in jouw gps-applicatie

Meer info

Wens je meer info, neem dan contact op met de sportdienst:

Wij zien jullie graag verschijnen op 7 oktober. Tot dan!