Print

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor betere doorstroming in het centrum

Nieuwsbericht 19 september 2023

Het lokaal bestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer nemen tijdelijke maatregelen om de verkeersdoorstroming in het centrum van de gemeente te verbeteren. Hier heerst momenteel extra grote verkeersdrukte omdat de omleidingsweg van de wegenwerken in Wortel via Rijkevorsel loopt.

Om deze verkeersstroom zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, gelden er vanaf vrijdag 22 september tot en met het einde van de wegenwerken in Wortel (eind november) volgende maatregelen:

Verplichte rechtsaf-beweging aan kruispunt Bochtenstraat-Dorp

  • Vanaf vrijdag zijn gemotoriseerde voertuigen die vanuit Bochtenstraat richting Dorp rijden, verplicht om rechtsaf te draaien op het kruispunt van Bochtenstraat en Dorp. Het verkeer dat vanuit Merksplas en Beerse richting Malle wil, zal dus eerst langs de rotonde moeten rijden om daarna in de tegenovergestelde richting de weg te vervolgen.

Verboden linksaf-beweging aan kruispunt Dorp-Prinsenpad

  • In dezelfde periode is het verboden om linksaf te slaan aan het kruispunt van Dorp met Prinsenpad voor het gemotoriseerd verkeer dat vanuit Hoek richting Dorp komt. Het verkeer vanuit de rotonde richting Hoek mag Prinsenpad wel inrijden.

Deze maatregelen zijn niet van toepassing voor fietsers, bestuurders van tweewielige bromfietsen klasse A en (speed)pedelecs.

Vrijdag wordt de nodige verkeerssignalisatie geplaatst, zodat bestuurders duidelijk op de hoogte zijn van deze tijdelijke maatregelen. We vragen alle weggebruikers om zich aan de maatregelen te houden. Samen kunnen we zorgen voor een soepelere en veiligere doorgang in Rijkevorsel.