Print

Test BE-Alert op 5 oktober 2023

Nieuwsbericht 7 september 2023

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat jou informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Rijkevorsel test mee op 5 oktober

Op donderdag 5 oktober zullen we dit systeem testen. Op 5 oktober kun je van onze gemeente een sms-bericht ontvangen van het nummer 1789. In het bericht zal deze tekst staan: ‘BE-Alert gemeente Rijkevorsel - Dit is een alarmeringstest, geen reactie vereist. Meer info over de werking van BE-Alert op www.be-alert.be.’

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, biedt deze test bovendien een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen op de website www.be-alert.be.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen, moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 5 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kunt jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kun je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast jouw thuisadres ook zeker het adres van jouw werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Dit doe je in slechts enkele, eenvoudige stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be.
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Kijk je gegevens na en pas deze indien nodig aan.
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.