Print

Sportraad Rijkevorsel zoekt leden voor de beheerraad en de algemene vergadering

Nieuwsbericht 26 november 2019

Vanaf januari 2020 starten we met het lokaal bestuur Rijkevorsel met een nieuw meerjarenplan. Dit heeft o.a. als gevolg dat we de sportraad van Rijkevorsel opnieuw moeten samenstellen. Voor de beheerraad zoeken we kandidaten die hun schouders mee onder het sportbeleid van Rijkevorsel willen zetten! Ook verenigingen of 'deskundigen' die lid willen worden van de algemene vergadering, moeten hiervoor een nieuwe aanvraag indienen. 

Aansluiten bij de algemene vergadering

Elke sportvereniging kan een aanvraag tot toetreding doen voor de sportraad. Indien deze aanvraag wordt goedgekeurd, wordt die vereniging lid van de algemene vergadering van de sportraad. Deze algemene vergadering wordt jaarlijks twee à drie keer samengeroepen. Ben je geen lid van een vereniging, maar wel gepassioneerd door sport? Dan kun je ook als ‘deskundige’ lid worden van de sportraad Rijkevorsel. 

Lid worden van de beheerraad

Vanuit deze algemene vergadering wordt er een beheerraad opgericht die meerdere keren per jaar bijeenkomt. De vertegenwoordigers in deze beheerraad dienen opnieuw verkozen te worden door de algemene vergadering. Eind 2019 wordt de huidige beheerraad ontbonden en dient er dus een voltallige, nieuwe beheerraad van de sportraad te worden samengesteld.

Indien je een verregaande interesse hebt in sport, zowel passief als actief, en je je geroepen voelt om samen met andere enthousiastelingen je schouders mee onder het sportbeleid van Rijkevorsel te zetten, kun je je kandidatuur binnenbrengen op de sportdienst tot 10 januari 2020. Je kunt je kandidatuur indienen om voorzitter, ondervoorzitter of gewoon lid van de beheerraad te worden.

Het formulier voor de kandidatuurstelling voor de algemene vergadering en de beheerraad kun je hier downloaden in pdf-formaat.

Meer info

Sportdienst Rijkevorsel
03 340 00 54 - sport@rijkevorsel.be
www.rijkevorsel.be/sportraad