Print

Sla je slag met de tankslag

Nieuwsbericht 20 november 2018

Doe mee met de gezamenlijke sanering van stookolietanks

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Om dit probleem te voorkomen organiseert het lokaal bestuur van Rijkevorsel samen met de buurgemeenten en IOK een ‘tankslag’. Dit is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks.

De bedoeling is dat de stookolietanks gezamenlijk gesaneerd worden. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan worden er goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen.

Heb je interesse?

Kom langs op een infoavond in de buurt. Infoavonden starten om 20.00 uur en zijn gratis. Inschrijven voor de infoavonden of om de hoogte te worden gehouden van de actie kan via www.iok.be/tankslag.

  • Woensdag 28 november 2018 om 20.00 uur in het stadhuis van Hoogstraten (Vrijheid 149)
  • Dinsdag 4 december 2018 om 20.00 uur in GC De Heischuur in Oud-Turnhout (Schuurhoven 2)

Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die hun tank willen laten saneren. Deze stuurgroep komt samen op maandag 28 januari 2019 om 20.00 uur in Turnhout. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.

Info voor geïnteresseerde firma's

De prijsvraag voor de tankslag wordt voor drie clusters van gemeenten georganiseerd:

  • Cluster Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar
  • Cluster Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie
  • Cluster Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Nijlen en Vorselaar

Geïnteresseerde firma’s kunnen een offerte indienen tot en met donderdag 14 december 2018. De invulformulieren zijn terug te vinden op de website van IOK.

Meer info

duurzaamheidsteam@iok.be
014 56 42 56